Máxima bij heropening pand 40-jarig Verbond

Koningin Máxima is 17 oktober aanstaande eregast bij het 40-jarig bestaan en de heropening van het gemoderniseerde kantoor van het Verbond van Verzekeraars in Den Haag. Het jubileum en de heropening worden gevierd met een symposium dat grotendeels in het teken staat van de impact van technologie op de toekomst van de verzekeringssector.

Na het inhoudelijk programma zal koningin Máxima een plaquette onthullen waarmee het kantoor van de brancheorganisatie officieel aan een tweede jeugd begint. “Ik ben uiteraard zeer verheugd dat Hare Majesteit koningin Máxima deze dag wil bijwonen”, aldus algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond. “Wij kennen de koningin in haar hoedanigheid als bevlogen en inspirerend erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken, waarvan het Verbond een van de grondleggers is. Het is een grote eer dat zij ons grondig verbouwde pand officieel wil heropenen”.

Het veertig jarig bestaan en de heropening worden gevierd met bestuurders van aangesloten verzekeraars, stakeholders en het eigen personeel. Tijdens het ochtendprogramma verzorgt technologie-ondernemer en auteur Peter Hinssen een lezing en komen onder anderen Willem van Duin, voorzitter van het Verbond en bestuursvoorzitter van Achmea, en minister van Financiën Wopke Hoekstra aan het woord.

Het Verbond van Verzekeraars werd 10 mei 1978 opgericht, toen de Nederlandse Vereniging ter Bevordering van het Levensverzekeringswezen en de Unie van Schadeverzekeraars de krachten bundelden. Sindsdien zijn nagenoeg alle in Nederland werkzame levens- en schadeverzekeraars bij het Verbond aangesloten. In 1996 betrok het Verbond de huidige locatie aan de Bordewijklaan in Den Haag. Dat kantoor werd op 8 november dat jaar officieel geopend door de toenmalige koningin Beatrix.
Jan Schrijver; bron gegevens Verbond van Verzekeraars; foto RVD
Geplaatst op 14-09-2018

< VorigeVolgende >


Share on: