NIS-bijeenkomst over moeilijk objectiveerbaar letsel

Op donderdag 4 oktober 2018 wordt de maandelijkse bijeenkomst van het NIS verzorgd door Unigarant in Hoogeveen. Unigarant heeft Petra Oskam, advocaat bij Kennedy Van der Laan, gestrikt om de laatste ontwikkelingen op het gebied van ‘moeilijk objectiveerbaar letsel’, waaronder whiplash zaken, te bespreken.
Petra Oskam zal ingaan op de (recente) rechtspraak in whiplashzaken. Hoe staat het met het “Zwolsche Algemeene/De Greef”-criterium? En kan de whiplashrechtspraak ook op andere zaken waarin moeilijk objectiveerbaar letsel aan de orde is worden toegepast? Welke verweermogelijkheden heeft de verzekeraar nog in whiplashzaken?
"Belangenbehartigers opgelet: Er wordt misschien wat al te makkelijk geschermd met het adagium dat ‘niet te hoge eisen mogen worden gesteld’ aan het medisch causaal bewijs. Recente uitspraken geven tegenwicht", zo schrijft het NIS in de itnodiging voor deze bijeenkomst. "Gaan we de juridische discussie aan of kiezen we liever voor een praktische, zorggerichte oplossing naar herstel?"
De tweede spreker voor deze avond is Johanneke Stolk van DOEN coaching. Zij begeleidt bij letsel, re-integratie, loopbaancoaching. Johanneke vertelt over het re-activeren van mensen met niet objectiveerbaar letsel ten gevolge van een ongeval. Hoe ontstaan deze klachten en waardoor verergeren ze? Wat is de invloed van de omgeving: de werkgever, de verzekeraar van de tegenpartij, etc.? Hoe kunnen deze mensen uit hun vicieuze cirkel komen? Johanneke is zelf slachtoffer geweest van een ongeval. Aan de hand van haar persoonlijke ervaringen heeft ze een succesvolle behandelmethode ontwikkeld. Zij helpt nu anderen de regie terug te krijgen over hun leven.
De bijeenkomst start om 16:00 uur. Vanaf 17:00 uur is er een buffet (met thema). Rond 18:00 uur start de eerste lezing. Tussen de lezingen door is een koffiepauze. De borrel start rond 20:30 uur.
NIS-leden kunnen zich opgeven via deze webpagina.
Het NIS is een beroepsvereniging voor letselschaderegelaars c.q. personenschaderegelaars die met name ambulant werkzaam zijn ofwel persoonlijke contacten hebben met slachtoffers en hen thuis bezoeken.
Het NIS is een beroepsvereniging voor letselschaderegelaars c.q. personenschaderegelaars die met name ambulant werkzaam zijn ofwel persoonlijke contacten hebben met slachtoffers en hen thuis bezoeken.
Jan Schrijver; bron gegevens NIS
Geplaatst op 26-09-2018
< VorigeVolgende >
Share on: