Online SnelZekerCheck voor jongeren

Jongeren die op zichzelf gaan wonen kunnen met de online tool SnelZekerCheck.nl controleren of ze voldoende verzekerd zijn. De tool is bedacht door jonge professionals in de verzekeringssector en ontwikkeld in opdracht van het Verbond van Verzekeraars om het bewustzijn over verzekeringen en risico’s onder jongeren te vergroten.

Door vragen te beantwoorden, wordt duidelijk voor welke risico’s ze gedekt zijn en welke risico’s om aandacht vragen. “Met de start van het nieuwe academisch jaar verruilen een hoop jongeren het ouderlijk huis voor een studentenkamer, wat natuurlijk ook invloed heeft op hun verzekeringen”, zegt Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars. “Uit eigen onderzoek weten wij echter dat jongeren niet altijd goed op de hoogte zijn van wat wel en niet verzekerd is’’. Met de online tool willen verzekeraars jongeren aansporen om goed na te denken over risico’s en waarvoor je je wel en niet wilt verzekeren. “Je moet natuurlijk al een hoop dingen regelen als je op kamers gaat”, aldus Weurding. “Kijk dan ook naar je verzekeringen zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan als er bij je wordt ingebroken of je hebt schade die je niet zelf kunt betalen”. SnelZekerCheck.nl is niet alleen handig voor op kamergaande studenten, maar ook voor jongvolwassenen die hun eerste huur- of koopwoning intrekken.

Vragenlijst
Met behulp van de tool beantwoordt de gebruiker per thema, bijvoorbeeld wonen of reizen, een aantal ja/nee vragen over zijn situatie. Hierdoor worden de relevante risico’s en verzekeringen van de gebruiker in kaart gebracht. Na beantwoording van de vragen geeft de tool per thema weer weer wat in orde is en waar nog aandachtspunten zijn. Op basis daarvan kan de gebruiker zelf besluiten of hij actie wil ondernemen. De website waarschuwt niet alleen voor risico’s waarvoor je niet verzekerd bent, maar besteedt ook aandacht aan het mogelijk dubbel verzekerd zijn. Weurding: “Voor sommige risico’s kan je meeliften op de verzekering van je ouders, dan is het afsluiten van een eigen verzekering niet nodig”.

Voor jongeren, door jongeren
Het idee voor SnelZekerCheck.nl komt voort uit het Jongeren Innovatie Programma (JIP) van het Verbond van Verzekeraars, waarin jonge professionals van verschillende verzekeraars innovatieve ideeën leren te ontwikkelen voor de verzekeringssector. Naast SnelZekerCheck.nl zijn er meer gezamenlijke initiatieven van verzekeraars om de positie van de klant te versterken, zoals de verzekeringskaarten en VerzekeraarsInBeeld. Een overzicht van alle initiatieven vindt u op de themapagina Klantbelang & Reputatie op verzekeraars.nl.
 
Jan Schrijver; bron gegevens Verbond van Verzekeraars
Geplaatst op 03-09-2018

< VorigeVolgende >


Share on: