Polygon genomineerd voor duurzaamheid award

Polygon mag zich als eerste Nederlandse reconditioneerder klimaatneutraal noemen. Daarmee is Polygon een van de genomineerden voor de Rob Insinger Duurzaamheid Award van Stichting Duurzaam Herstel.

Duurzaamheid is onderdeel van Polygon haar intrinsieke motivatie en zij hebben hierin een voortrekkersrol genomen. Algemeen directeur Marlies van der Meulen vertelt: "De afgelopen 2,5 jaar hebben wij stappen genomen om onze CO2 uitstoot te verminderen. Bijvoorbeeld door het vervangen van verlichting, het vergroenen van ons wagenpark, het in eigen beheer ontwikkelen van duurzame reinigingsmiddelen, het scheiden van projectafval, het besparen van energie in droogkamers en dergelijke. In samenwerking met de Climate Neutral Group hebben we nu een volgende stap genomen door de resterende CO2-uitstoot te compenseren. We investeren in een duurzaam project voor waterkrachtenergie in India. Daarmee mogen we ons nu, met trots, klimaatneutraal noemen!"

Alle genomen stappen zijn geverifieerd door Climate Neutral Group waardoor Polygon nu een Klimaatneutraal gegarandeerde organisatie is. Dit is ook terug te vinden op de website van het keurmerk Klimaatneutraal gegarandeerd en te herkennen aan het logo.
 
Duurzame toekomstplannen
Met de stap naar een klimaatneutrale bedrijfsvoering is Polygon er nog niet. Zij zullen de komende jaren doorgaan met het verlagen van onze CO2-uitstoot, er worden diverse plannen uitgevoerd om dit continue proces voort te zetten. Bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen om zelf energie op te wekken.  Hiermee zorgen ze ervoor dat Polygon een toekomstbestendige organisatie is en hopen ze de omgeving en branche te inspireren voor verdere verduurzaming.
 
"Ook kijken wij naar de mogelijkheden van een circulaire economie in de reconditioneringsbranche. Afval van projecten, maar ook bedrijfsafval zoals bedrijfskleding kan gerecycled worden tot nieuwe producten. Er zijn nog tal van mogelijkheden om verder te verduurzamen, dat blijft een belangrijk thema bij Polygon!", aldus Marlies van der Meulen.
 
Rob Insinger Duurzaamheid Award
Dankzij de inspanningen die Polygon heeft geleverd om klimaatneutraal te worden zijn zij nu genomineerd voor de Rob Insinger Duurzaamheid Award van Stichting Duurzaam Herstel. Stemmen kan tot en met 12 september op de website van Stichting Duurzaam herstel.
 
 
 
Polygon
Geplaatst op 11-09-2018

< VorigeVolgende >


Share on: