Spanning bij Duurzaam Herstel: wie wint de Duurzaamheid Award?

Vanmiddag 13 september vindt het netwerkevent van Duurzaam Herstel plaats. De vijf genomineerden voor de Rob Insinger Duurzaamheid Award 2018 hebben zojuist ieder een pitch gegeven, waarna de aanwezigen hun stem hebben uitgebracht. Op dit moment houdt gastspreker Luc van Bussel (foto) een lezing over hospitality.

Daarna zullen de stemmen geteld zijn en zal de voorzitter van het college van deskundigen van Duurzaam Herstel, Onno Sleurink, bekendmaken wie de winnaar is.

De genomineerden (in willekeurige volgorde) zijn:
• Wurth Nederland B.V. lanceert een gratis digitaal gevaarstofmanagement portal (ISI genoemd) dat helpt bij het inzichtelijk maken van regelgeving rondom gevaarlijke stoffen, het beheren van de noodzakelijke documenten van de chemieproducten die het bedrijf gebruikt en helpt bij het kiezen van de juiste voorzorgsmaatregelen zoals persoonsbeschermingsmiddelen. 
 
• Dolmans Calamiteiten Diensten B.V. is genomineerd voor een plafondreinigingtechniek waarmee er minder verspreiding van schoonmaakmiddelen plaatsvindt en men ergonomisch kan werken. Hiermee wordt het milieu minder belast en draagt men eraan bij dat de medewerkers gezond hun pensioen halen.
 
• Zegers Bouw B.V. dingt mee met de ‘Qarakter’ een innovatieve formule voor het renoveren van badkamers met een doorlooptijd van slechts drie dagen. De renovatie vindt plaats met een hoogwaardig coatingsysteem als afwerklaag dat zeer bestendig en snel gebruiksklaar is. Door de bestaande ondergronden te handhaven, is er weinig sloopwerk nodig (nauwelijks overlast) én ontstaat er weinig afval.
 
• Eco-Point B.V. heeft als missie minder belastende producten en systemen te ontwikkelen, waarbij vooral gekeken wordt naar verbetering van kwaliteit. Het portfolio heeft een innovatief karakter door het gebruik van natuurlijke herwinbare grondstoffen zoals de restmateriaal van de suikerbiet, maïs, raapzaad, kokos en citrus. 
 
• Polygon Nederland B.V. werkt sinds 2015 aan de vermindering van zijn CO2-uitstoot. Inmiddels heeft het bedrijf de uitstoot door middel van diverse initiatieven dusdanig verlaagd, dat men CO2 neutraal werkt. Polygon is hiermee het eerste reconditioneringsbedrijf in Nederland dat volledig CO2 neutraal is en hierop ook onafhankelijk is gecontroleerd.
 
Voor elke pitch werd het bij de nominatie horende promotiefilmpjes getoond. Deze zijn te bekijken op https://www.duurzaamherstel.nl/rob-insinger-award-2018. Sinds ze online staan, zijn de video's al vele duizenden malen bekeken. "De exposure van het feit dat je als bedrijf genomineerd bent, dat is de eerste winst voor alle genomineerden. En ook de media-aandacht die iedereen heeft gekregen en ook de komende maanden nog krijgt, betekent aandacht voor de genomineerden en voor duurzaamheid, ook dat is positief", zei directeur van Duurzaam Herstel Harry Filon.

Afgelopen weken kon iedereen via internet zijn stem uitbrengen. Ongeveer 1000 stemmen zijn uitgebracht. "Soms wel vanaf dezelfde computer; heel duurzaam zou je kunnen zeggen, dat PC-delen, maar u zult begrijpen, die stemmen hebben we er maar uitgefilterd", zo gaf Filon aan. 

Tijdens het netwerkevenement kregen zoals hierboven opgemerkt de genomineerden de gelegenheid om te pitchen, waarna de aanwezigen een stem hebben uitgebracht. Beide stemronden samen bepalen de uiteindelijke winnaar van de Rob Insinger Duurzaamheid Award 2018. Harry Filon gaf aan dat in theorie iedereen nog zou kunnen winnen. 
Jan Schrijver
Geplaatst op 13-09-2018

< VorigeVolgende >


Share on: