Versnelling premiestijging particuliere aansprakelijkheidspolis

Verzekeraars hebben de premies van particuliere aansprakelijkheidsverzekeringen in het afgelopen jaar met gemiddeld 9% verhoogd, waarbij bij individuele verzekeraars zelfs sprake was van uitschieters naar 40% hogere premies. Dit blijkt uit het Special Item ‘Recht en Aansprakelijkheid’ van MoneyView.

Sinds 2014 stegen de premies voor aansprakelijkheidsverzekeringen met gemiddeld 17%; de gemiddelde stijging van 9% in de periode september 2017-september 2018 wijst dan ook op een plotselinge versnelling van de premiestijgingen. Opvallend zijn verder de verschillen in premies: een alleenstaande zonder kinderen kan voor een verzekerd bedrag van 1,25 miljoen euro bij de goedkoopste aanbieder al terecht voor net iets minder dan 24 euro per jaar, terwijl deze zelfde verzekerde in het duurste geval ruim 58 euro kwijt is. De verwachting is dat de komende jaren de premies verder zullen stijgen, onder meer als gevolg van de nieuwe wettelijke regeling op het gebied van affectieschade. Vanaf 1 januari 2019 kunnen ook naasten van een slachtoffer in aanmerking komen voor smartengeld.

ProductRating particuliere aansprakelijkheidsverzekeringen 
Voor zijn Special Item Recht en Aansprakelijkheid heeft MoneyView zoals gewoonlijk weer zijn ProductRatings bepaald. OHRA behaalt zowel op prijs als op voorwaarden de maximale score van 5 sterren.  De 5 sterren voor de voorwaarden van aansprakelijkheidsverzekeringen gaan dit jaar naar: ABN AMRO, a.s.r. en OHRA. De vijf sterren op prijs zijn voor: Aon Direct, OHRA en United Insurance.   

ProductRating rechtsbijstandsverzekeringen 
Ook voor rechtsbijstandsverzekeringen zijn de ProductRatings bepaald. NN (direct tarief) en Lancyr behalen in deze productcategorie de hoogste score van vijf sterren voor zowel ‘prijs’ als ‘voorwaarden’:  De 5 sterren voor de Voorwaarden voor rechtsbijstandverzekeringen gaan dit jaar naar:  ABN AMRO, Lancyr en Nationale-Nederlanden. De 5 sterren voor de prijstelling zijn voor:  a.s.r., Lancyr en  Nationale-Nederlanden (direct tarief). 

U kunt hier het Special Item gratis downloaden.
Jan Schrijver; bron gegevens MoneyView
Geplaatst op 18-09-2018

< VorigeVolgende >


Share on: