Verzekering afsluiten via prepaidkaart en app

Smart2Cover is een insurtech assurantie-intermediair. Het bedrijf dat nu drie jaar bestaat, richt zich op het via een prepaid-card in combinatie met een app aanbieden van verzekeringen. Na de start met smartphone-, laptop- en tabletverzekering, worden nu ook aflopende reisverzekeringen verkocht. Het bedrijf is er nu klaar voor om bovendien fiets-, huisdier- en inboedelverzekeringen op deze wijze aan te bieden.

Bij de detaillist vindt de koper van een product prepaidkaarten in de schappen. Als een prepaidkaart wordt gekocht, kan het product via de app worden geactiveerd. De premie is door middel van de aanschaf van de kaart voldaan. Bij een doorlopend product is het zo, dat de eerstemaandspremie middels de kaart is voldaan, waarna vervolgens de maandpremies automatisch geïncasseerd worden. De polis en de voorwaarden worden per mail aan de verzekeringnemer toegestuurd. Bij schade zal de verzekeringnemer zijn schade telefonisch moeten melden, het is de bedoeling dat in de toekomst ook schademelding mogelijk zal zijn via de app. 

Smart2Cover is eind 2016 gestart met het aanbieden van verzekeringen via de prepaidkaart bij de telefoonwinkels van Welcom. Oktober en november 2017 werd het product ook uitgerold bij de Belgische Apple-retaillers Switch en Lab9. Voor smartphones en andere elektronica-verzekeringen wordt gebruikgemaakt van de in deze verzekeringen gespecialiseerde bemiddelaar AfterSales Group B.V. in Den Bosch. AfterSales Group verzorgt de administratie en schade-afhandeling voor deze producten. 

Sinds deze zomer worden ook aflopende reisverzekeringen via de prepaidmethode geboden in samenwerking met koffers- en tassen retailer Duifhuizen. Deze verzekeringen worden ondergebracht via serviceprovider en volmachtbedrijf RISK Verzekeringen in Nieuwegein. De schadebehandeling gebeurt door RISK. 

Smart2Cover is er nu klaar voor om bovendien fiets-, huisdier- en inboedelverzekeringen op deze wijze aan te bieden. Deze zullen eveneens via RISK worden ondergebracht. Smart2Cover zegt met verschillende retailers in vergevorderd gesprek te zijn momenteel om daar via prepaid verzekeringen te gaan aanbieden, maar kan nog geen namen noemen zolang nog niet definitief tot samenwerking is besloten.

"We maken alles overzichtelijk in één digitale mobiele omgeving. Dit voorkomt veelal dubbel verzekeren en dus is de kans groot dat men bespaart door Smart2Cover te gebruiken", zegt oprichter en CEO Ivo Bruinenberg. "Smart2Cover heeft tot doel om het gehele traject van afsluiten tot claimen te versimpelen, waardoor de consument waar voor zijn geld krijgt en de verzekeraar efficiënt nieuwe klanten aansluit. We zijn vanaf heden ook in staat om binnen no-time een product op maat te ontwikkelen. We kunnen nu speciaal voor een merk of retailer een eigen verzekeringsproduct ontwikkelen en in de schappen leggen. De mogelijkheden zijn eindeloos en we merken dat onze gesprekspartners zich dat ook realiseren.”  
 
Jan Schrijver; bron gegevens Smart2Cover
Geplaatst op 17-09-2018

< VorigeVolgende >


Share on: