Warm welkom Lengkeek 100 jaar

Gistermiddag werden vanaf vijf uur circa 350 gasten feestelijk onthaald op de SS Rotterdam om samen met Lengkeek het 100 jarig bestaan te vieren. Op het achterdek werden de gasten welkom geheten door een geheel in champagneglazen gehulde dame door wie iedere gast een glaasje champagne kreeg aangeboden met daarin een Swarovski-steentje.

Na de champagne te hebben opgedronken kon men de steen op echtheid laten controleren en een enkele gast bleek een echte diamant rijker te zijn. Tijdens de informele borrel was er uitgebreid gelegenheid om elkaar te spreken en kennis te maken met de overige gasten. Rond 7 uur werd de gasten verzocht om naar binnen te gaan waar gastspreker Rens Merkelbach iedereen welkom heette, die hierna directievoorzitter Hans de Hoog het woord gaf. Verteld werd over de geschiedenis van Lengkeek, de grondleggers en opvolgers in de afgelopen 100 jaar.

Het formele gedeelte werd afgesloten met een Lengkeek-kennisquiz, met 20 meerkeuzevragen over Lengkeek en Rotterdam waaronder een vraag over Rob Lengkeek, de vermaarde hobby-fotograaf. Welk onderwerp fotografeerde Rob het liefst? (Brandschades, is het antwoord, maar menigeen uit de branche weet dat uit eigen ervaring, want heeft ooit een door hem op een van de assurantieclubs gegeven dia-show gezien) In dit geval waren er zelfs twee antwoorden juist, Rob was ook helemaal verzot op natuurfotografie. En de betekenis werd gevraagd van een aantal echt Rotterdamse woorden, zoals Tinteldosie, Meut en Keilebakken.

Daarna was er op het achterdek een walking dinner. De avond werd later in het ‘licht’ gezet door een prachtige Lengkeek-lichtshow, waarin alle belangrijke grondleggers en opvolgers de revue passeerden.
 
Het was een prachtige avond en namens SCHADE magazine wensen wij Lengkeek veel succes in de volgende 100

Bekijk hier de fotoimpressie van de middag/avond
Wachtwoord: 100
https://juliapelealu.smugmug.com/2018-Fotoshoots/Lengkeek-100-jaar/n-jN4tG7
Margret Wallaard
Geplaatst op 21-09-2018

< VorigeVolgende >


Share on: