FOCWA: aandacht voor schadeherstel op Dag van de Ondernemer

Mona Keijzer, Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, en Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland, gingen op vrijdag 16 november, de Dag van de Ondernemer, in gesprek over de kansen en uitdagingen van ondernemerschap in de schadeherstelsector. FOCWA nam Pieter van Rijnsoever, Van Rijnsoever Autoschadeherstel, mee als gesprekspartner.

Het gesprek met FOCWA-lid Pieter van Rijnsoever vond plaats op de ‘Dag van de Ondernemer’, een initiatief van MKB Nederland. Op deze dag worden ondernemers bedankt voor hun lef en doorzettingsvermogen en wordt het ondernemerschap gevierd. “Ondernemers zijn immers van ongekende waarde voor ons land, vanwege hun bijdrage aan economie, werkgelegenheid en welzijn. Zij verdienen het om in het zonnetje te worden gezet.”, aldus voorzitter Vonhof van MKB Nederland. Sinds 2016 is elke derde vrijdag van november de ‘Dag van de Ondernemer’.
 
Femke Teeling, directeur van FOCWA vindt dat schadeherstellers voor grote uitdagingen staan: “Hoe kunnen schadeherstellers snel en goed personeel aannemen? En waar vinden ze die? Welke keuzes moeten ondernemers maken om hun bedrijfsmodel toekomstproof te maken? En hoe blijven ze op de hoogte van alle technologische ontwikkelingen en bijhorende reglementeringen die op hen af komen?” Teeling vindt het dan ook erg belangrijk dat de geluiden van schadeherstellers ook in Politiek Den Haag worden gehoord: “FOCWA heeft daarom samen met MKB Nederland Pieter van Rijnsoever voorgedragen als gesprekspartner voor de staatssecretaris van Economische Zaken & Klimaat om de echte verhalen achter, en de impact van beleidsnotities bij schadeherstelbedrijven te vertellen.
 
Door steeds sneller evoluerende voertuigen moet ik mezelf en mijn personeel continu bijscholen. Daarnaast wordt het voor mij als universeel schadeherstelbedrijf steeds moeilijker om aan de juiste kennis te kunnen blijven geraken. Bovendien is de zoektocht naar personeel echt moeilijk geworden”, meent Van Rijnsoever. “Ik ben zeker niet de enige schadehersteller die deze uitdagingen in zijn werkplaats tegenkomt. Als ondernemer ben ik dan ook erg blij dat ik de kans heb gekregen om mijn verhaal en dat van mijn collega-schadeherstellers aan de staatssecretaris te kunnen vertellen. Zo kunnen zij hopelijk wijze besluiten nemen om ons te ondersteunen in ons vakmanschap!”, sluit Pieter af.
 
 
Margret Wallaard; bron gegevens Focwa
Geplaatst op 19-11-2018


Share on: