Graydon en CIS tekenen meerjarig contract voor bedrijfsinformatie

Graydon Nederland en Stichting Centraal Informatie Systeem (CIS) gaan een samenwerking aan voor drie jaar. Gedurende deze drie jaar stelt Graydon bedrijfsinformatie beschikbaar aan verzekeraars en hun gevolmachtigden. Deze bedrijfsinformatie helpt hen bij maken van de risico-inschatting in acceptatie- claimtrajecten en bij fraudepreventie.

Contractondertekening door Anne van Doorn (Directeur CIS, links) en Gertjan Kampman (CEO Graydon)

Het fundament van CIS is de CIS databank met daarin  18 miljoen registraties van de aangesloten deelnemers. De CIS databank wordt maandelijks 2,5 miljoen keer geautomatiseerd bevraagd. Via de databank worden maandelijks gemiddeld ook zo’n 40.000 bedrijfsuittreksels opgevraagd. Op basis van al deze informatie worden in de verzekeringsbranche dagelijks duizenden beslissingen genomen.
 
Voor het opvragen van bedrijfsinformatie en uittreksels maakt CIS vanaf 1 december 2018 gebruik van de bedrijfsinformatie van Graydon. Door directe toegang tot de bedrijvendatabase van Graydon kunnen de 400 bij CIS aangesloten verzekeraars en gevolmachtigden rechtstreeks bedrijfsinformatie en uittreksels opvragen. Hiermee helpt Graydon hen bij het maken van afgewogen beslissingen in acceptatie- en claimtrajecten van verzekerden. 
Margret Wallaard; bron gegevens Graydon
Geplaatst op 21-11-2018


Share on: