Onderwaterschade herstel mogelijk door Novanet

Door het reinigen van het omliggende terras met een roterende staalborstel waren er stukjes staal in het zwembad terecht gekomen, welke roestplekken veroorzaakten aan het polyester bad. Na veelvuldig onderzoek door zwembadspecialisten, die hier geen raad mee wisten, is de vraag bij Novanet terecht gekomen.

Buiten vallen de bladeren van de bomen. De dagen worden korter en kouder. De zomer lijkt mijlenver weg. Bij Novanet blikken we terug op de zomer van 2018, de zomer waarbij geen einde aan de hitte leek te komen en menig gazon er verdord en vergeeld bij lag.

Afgelopen zomer werd er veelvuldig, in de achtertuin, verkoeling gezocht in het zwembad. Zo ook bij een klant van één van onze opdrachtgevers. Door het reinigen van het omliggende terras met een roterende staalborstel waren er stukjes staal in het zwembad terecht gekomen, welke roestplekken veroorzaakten aan het polyester bad. Na veelvuldig onderzoek door zwembadspecialisten, die hier geen raad mee wisten, is de vraag bij Novanet terecht gekomen. Bewapend met een duikuitrusting hebben wij onder water proeven uitgevoerd met het gewenste resultaat. Met een speciale polijsttechniek wisten wij de roestvorming te verwijderen.

Creatieve oplossing
Het gehele bad onderwater polijsten was geen doen, maar het bad leegpompen was in eerste instantie ook geen optie. De reden hiervoor was dat door de opwaartse druk van het grondwater de angst bestond dat het zwembad omhoog zou komen. Een schade die dus vraagt om een creatieve oplossing. Gelukkig draaien onze monteurs hun handen daar niet voor om. Het warme weer van de voorgaande weken had ervoor gezorgd dat het grondwaterpeil dusdanig gezakt was, dat de eigenaar het aandurfde om het zwembad leeg te pompen tot een waterniveau van circa 30 cm hoogte. Onze spotrepair-specialisten hebben de bad reparatie handmatig uitgevoerd. Ook wat betreft de werkkleding was een creatieve oplossing vereist. De standaard veiligheidsbroek en -bril werden ingeruild en uitgerust met een snorkel en een wetsuit hebben onze spotrepair-specialisten de klus geklaard!

De klant is uitzinnig blij en onze monteurs zijn weer een unieke ervaring rijker. Ook dit heeft Novanet weer mooi opgelost!

Heeft u een klant met een specifieke schade case? Novanet denkt graag met u en uw klant mee om tot een maatwerk oplossing te komen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

(Advertorial)
Geplaatst op 06-11-2018


Share on: