Allianz gaat verzekeringssector Vietnam bewerken

Allianz kondigt vandaag zijn voornemen aan om de schadeverzekeringssector in Vietnam te betreden via een digitale joint venture (JV) die zal worden opgezet met de FPT Group. Voor succes op de lange termijn op de markt en de uitbreiding van de voetafdruk van Allianz in Azië.

FPT Group, als strategische technologiepartner, zal Allianz ondersteunen in de snelgroeiende verzekeringsmarkt in Vietnam om innovatieve digitale verzekeringsproducten en -diensten te ontwikkelen om aan de  behoefte van lokale klanten te voldoen.
 

Het Memorandum of Understanding (MOU) stelt voor de twee complementaire bedrijven bij elkaar te brengen, waarbij Allianz expertise en advies biedt over de beste werkwijze op het gebied van maatwerk voor verzekeringsproducten, financiële technologie en activabeheer. FPT verleent toegang tot zijn distributiekanalen en gelieerde ondernemingen, adviseert en assisteert Allianz met kennis van de lokale markt en verbindt het bedrijf met de dochterondernemingen en partners van FPT.

 

De ondertekening vond plaats aan de zijlijnen van het World Economic Forum in Davos en werd bijgewoond door premier van Vietnam Nguyen Xuan Phuc, bestuurslid Sergio Balbinot van Allianz SE, en Founder's oprichter en uitvoerend voorzitter Dr. Truong Gia Binh.

 

Sergio Balbinot, lid van de raad van bestuur, Allianz SE, zei: "We zijn verheugd de volgende fase van ons partnerschap met de FPT Group aan te gaan in een spannende tijd voor de ontwikkeling van de Vietnamese economie. Allianz kan de verzekeringsbehoeften van lokale consumenten ondersteunen door innovatieve digitale verzekeringsoplossingen te leveren. "

 

Dr. Truong Gia Binh, oprichter en uitvoerend voorzitter van FPT Group, zei: "FPT en Allianz zijn de perfecte match om in de behoeften van de groeiende Vietnamese markt te voorzien. Allianz heeft de expertise om toegankelijke en innovatieve verzekeringsdiensten aan te bieden, terwijl FPT de lokale kennis en een digitaal netwerk levert aan een groeiende, goed opgeleide en jeugdige bevolking. Onze samenwerking voor het toekomstige groeipotentieel van Vietnam is gestart en we kijken uit naar de komende successen. "

 

George Sartorel, Regional Chief Executive van Allianz Asia Pacific, zei: "De aankondiging van vandaag beschrijft onze intentie om Allianz's toonaangevende digitale verzekeringsproducten en -diensten uit te breiden naar Vietnam - een belangrijke opkomende markt en een van de snelst groeiende economieën in Azië. FPT is de juiste partner voor Allianz om een ​​sterke marktpositie in het land uit te bouwen en te versterken, en onderstreept verder onze ambitieuze groeistrategie in de bredere regio. We kijken er naar uit om een ​​bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de snelgroeiende verzekeringssector in Vietnam, de financiële inclusie te vergroten en een steeds groter wordende pool van digitaal ingestelde consumenten te bereiken. "

 

Als toonaangevend IT-bedrijf in Vietnam met meer dan 10 jaar ervaring in de verzekeringssector, is FPT goed om klanten te helpen met end-to-end-diensten, voor klanten over de hele wereld. Bovendien garandeert FPT een uitgebreid ecosysteem met technologische expertise in meerdere industrieën.

 

Vietnam is een van de snelst groeiende economieën in Azië, met een algemene verzekeringsmarkt die naar verwachting een sterke groei zal kennen. Gecombineerd met de hoge internet- en mobiele penetratie in Vietnam is het land goed gepositioneerd voor een betere toegang tot digitale verzekeringsoplossingen.

 

In de MOU wordt zowel de intentie van Allianz als die van FPT Group uiteengezet om een ​​jointventure-overeenkomst aan te gaan voor de oprichting van een nieuw opgerichte schadeverzekeringsmaatschappij in Vietnam. In overeenstemming met de lokale regelgeving zal op gezette tijden goedkeuring van de regelgevende instanties worden gevraagd.

 

Geplaatst op 25-01-2019

Volgende >


Share on: