Baggage, telefoons en brillen het meest geclaimd

Vakantiegangers maakten in 2018 bij OHRA het vaakst melding van gestolen, verloren of beschadigde reisbagage. OHRA onderzocht welke voorwerpen in 2018 het meest werden ingediend op de reisverzekering en welke claims werden uitbetaald.

Een derde (33%) van het aantal claims op de reisverzekering betrof de bagage, gevolgd door telefoons (17%) en brillen/contactlenzen op sterkte (13%). De kans op onnodig gedoe tijdens een reis kan verkleind worden door goede voorbereiding. 
 

Meest geclaimde voorwerpen

1.     Bagage (33%)
Verzekeraars hebben vaak verschillende dekkingen voor bagage. In het geval van eigen ski’s of andere dure eigendommen is het nuttig te checken welke dekkingen er zijn voor het geval er schade aan spullen ontstaat. 
 
2.     Telefoons (17%)
Vooral schade aan schermpjes van smartphones komt vaak voor. Een telefoon met een hoesje dat ook de voorkant beschermt, verkleint de kans op kapotte schermen. 
 
3.     Brillen/lenzen op sterkte (13%) 
Een reservebril mee op reis kan nooit kwaad, want niemand wil zijn vakantietijd verdoen bij een opticien. En voor chauffeurs geldt dat ze in dat geval met die reservebril veilig naar huis kunnen rijden.
 
4.     Foto- en filmcamera’s (6%)
Bij schade aan eigendommen, is het handig om er foto’s van te nemen, bijvoorbeeld met een telefoon. Dit maakt het gemakkelijker om schade te declareren. Bij sommige verzekeraars kan schade online geclaimd worden en de status ervan simpel gevolgd. Wachten tot einde vakantie voor het indienen van een claim is dan niet nodig. 
 
5.     Reisdocumenten (5%) 
Het is nuttig kopieën van belangrijke papieren, zoals paspoort en rijbewijs, te bewaren of foto’s ervan op te slaan. Dat maakt aangifte doen of een noodpaspoort aanvragen iets gemakkelijker. 
 
Tot slot: Door verzekeringsgegevens bij de hand te houden, kan bij schade of een beroep op hulpverlening of geneeskundige zorg direct contact worden opgenomen met de verzekeraar. De smartphone-app van de verzekeraar biedt hierbij het meeste gemak.
 


 
Geplaatst op 15-01-2019

< VorigeVolgende >


Share on: