Bart Böing benoemd tot directeur SUREbusiness

Bart Böing (37 jaar) is benoemd tot directeur SUREbusiness. Samen met oprichter en eigenaar Levent Türkmen gaat hij de verdere groei van de onderneming in goede banen leiden.

Intermediair maakt slag naar zakelijke markt
“Wij zien, aldus Bart Böing, dat veel financieel advieskantoren hun aandacht nog nadrukkelijker gaan richten op de zakelijke markt. Op zich vind ik dat een logische ontwikkeling want de zakelijke markt van schade is nog een volledige adviesmarkt. Execution only speelt geen rol van betekenis. Kijk je bijvoorbeeld naar de onderdelen (beroeps)aansprakelijkheid en cyber dan zijn dit ook nog eens sterke groeimarkten.”
 
Breed (internationaal) aanbod noodzakelijk
“Wil je als adviseur daadwerkelijk meerwaarde bieden aan de ondernemingen die je adviseert, dan zal je over een breder pallet aanbieders moeten kunnen beschikken dan traditioneel voor de particuliere markt voldoende was. Al enige tijd zien wij binnen de Nederlandse verzekeraars een sterke concentratie. Het is zorgelijk dat dit ertoe heeft geleid dat op dit moment slechts 5 concerns samen een marktaandeel van 86% hebben. Samenvoeging leidt bijna altijd tot verschraling van het productassortiment. Voor de kleinere advieskantoren is het lastig rechtstreekse aanstellingen te hebben met alle Nederlandse aanbieders op de zakelijke markt. Laat staan met buitenlandse aanbieders. In die behoefte, aldus Bart Böing, blijken wij een rol te kunnen spelen.”
 
Groei SUREbusiness
“SUREbusiness biedt financieel advieskantoren toegang tot alle relevante aanbieders van zakelijke schadeverzekeringen. Op dit moment tellen we 330 kantoren die met ons samenwerken. We denken eind 2019 de grens van 450 kantoren te behalen. De groei zal wat ons betreft bepaald worden door het volume aan transacties dat wij goed kunnen verwerken. De gemiddelde doorlooptijd van een nieuwe aanvraag tot polisafgifte bedraagt 2 dagen en dat willen we graag op dat niveau houden. We zien dat kantoren die starten eerst even aan ons snuffelen en voorzichtig enkele aanvragen indienen. Blijkt het echter te werken dan zien we een snelle toename. Blijft de productie per deelnemer groeien dan heeft goede afhandeling daarvan prioriteit boven nieuwe samenwerkingen.”

Instroom vanuit grotere organisaties
Bij SUREbusiness werken op dit moment 20 personen. Een verdere groei naar circa 40 personen wordt verwacht. Bart Böing: “Nieuwe collega’s komen vooral vanuit de verzekeraars en grotere makelaars. Je hebt het dan over echte specialisten. Dit zijn over het algemeen mensen die bezig willen zijn met hun vak en zelf verantwoordelijkheid willen dragen binnen het werk dat ze doen. Veel van de nieuwe collega’s geven aan dat ze ‘moe’ zijn van alle reorganisaties en kostenbesparingen. Men zoekt een werkomgeving waar een positieve sfeer aanwezig is en men weer echt bezig is met de zekerheid van de klant. Niet het voor de zoveelste keer aan de externe consultant, die net de universiteit heeft verlaten, uitleggen wat ze eigenlijk de hele dag doen.”
 
Geplaatst op 16-01-2019

< VorigeVolgende >


Share on: