Drie nieuwe topleiders benoemd binnen Allianz

Allianz benoemt drie buitengewoon succesvolle leidinggevenden voor drie belangrijke managementfuncties binnen de Allianz Group.

Foto v.l.n.r. Birgit König, Claire-Marie Coste Lepoutre, Nina Klingspor

Birgit König, momenteel CEO van Allianz Private Ziektekostenverzekering (APKV) en tevens lid van de Raad van Management Allianz Duitsland, zal met ingang van 1 april aan het hoofd staan ​​van de internationale eenheid Allianz Digital Health (ADH). In haar nieuwe functie bij ADH zal Birgit König verantwoordelijk zijn voor het optimaliseren en harmoniseren van producten en processen voor ziektekostenverzekeringen in de hele Allianz-wereld en verdere groei stimuleren in dit strategische segment, gebruikmakend van het nieuwe 'Allianz Klantmodel' en de 'Eenvoud wint-strategie'.
 
De Raad van Commissarissen van Allianz Duitsland en APKV benoemen per 1 april Nina Klingspor tot CEO van APKV en lid van de Raad van Bestuur van Allianz Duitsland.
Nina Klingspor is momenteel Chief Financial Officer (CFO) van Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS).
 
Claire-Marie Coste-Lepoutre, momenteel CFO van Allianz Benelux, treedt toe tot de Raad van Bestuur van AGCS als de nieuwe CFO, met ingang van 1 maart 2019.

“We zijn verheugd deze buitengewoon succesvolle leidinggevenden te benoemen voor drie belangrijke managementfuncties binnen de Allianz Group ", zegt Helga Jung, lid van de Raad van Management van Allianz SE, verantwoordelijk voor Legal, Compliance, M & A en HR. "Birgit, Nina en Claire-Marie hebben de afgelopen jaren alledrie blijk gegeven van leiderschap en innovatie. We zijn ervan overtuigd dat hun expertise in de toekomst zal blijven bijdragen aan het succes van Allianz. "
 

Birgit König is sinds 2012 CEO van Allianz Private Ziektekostenverzekering en lid van de Raad van Bestuur van Allianz Duitsland. Ze verdedigde klantgerichtheid en eenvoud bij APKV. Sinds 2017 werd APKV Allianz's competentiecentrum voor ziekteverzekering wereldwijd. König was eerder partner bij McKinsey Duitsland en lid van de Europese gezondheidszorgpraktijk. Ze is doctor in de biochemie.

 

Nina Klingspor werd in januari 2015 benoemd tot CFO van AGCS. Sinds zij in 2000 bij Allianz kwam werken, was zij werkzaam als hoofd van de CEO Office voor voormalig CEO en huidig ​​voorzitter van de Raad van Commissarissen Michael Diekmann, en bekleedde zij verschillende kernposities met betrekking tot klanten en markten bij Allianz Global Investors. Klingspor studeerde economie en Chinees in Duitsland en Taiwan en heeft een Master in Economics.

 

Claire-Marie Coste-Lepoutre is sinds september 2015 CFO van Allianz Benelux. Daarvoor was zij hoofd van het CFO-kantoor van de Allianz Group en leidde zij vervolgens de businessunit van Allianz SE voor Frankrijk, de Benelux en Afrika. Coste-Lepoutre bekleedde verschillende functies in de herverzekeringsbranche en werkte als associate partner voor McKinsey & Company in Parijs en Wenen voordat zij in 2011 bij Allianz kwam. Ze is Fellow van de Franse Actuarial Society en heeft een Master in Actuarial Sciences.

 

Geplaatst op 18-01-2019


Share on: