FRISS breidt uit naar Frankrijk om verzekeringsfraude te bestrijden

Vandaag heeft FRISS, de mondiale marktleider op het gebied van oplossingen voor verzekeringsfraude en -risico voor schadeverzekeraars, bekendgemaakt dat het bedrijf een vestiging heeft geopend in Parijs. Tegelijkertijd breidt FRISS het team verder uit onder leiding van Nicolas Kaploun, die het team als countrymanager zal aansturen.

De uitbreiding van het bedrijf naar Frankrijk is een volgende fase van versnelling na een eerste financieringsronde in 2017 door het Franse Blackfin Capital Partners en Aquiline Technology Growth uit de Verenigde Staten. Met het opzetten van een team en de opening van een vestiging in Frankrijk reageert FRISS op de groeiende vraag onder verzekeraars naar de op AI gebaseerde fraudedetectieoplossingen van het bedrijf.

Nicolas Kaploun beschikt over jarenlange ervaring en heeft hoge functies bekleed bij Salesforce, Genesys, Business-Objects en MicroStrategy. Hij zal gebruikmaken van zijn uitgebreide kennis van de Franse markt om de verzekeringsbranche te helpen bij het bestrijden van fraude.

Kaploun: "Ik kijk er bijzonder naar uit om het succes van FRISS ook naar Frankrijk te brengen. Verzekeringsfraude is overal ter wereld een groot probleem en Frankrijk is daarop geen uitzondering. Dit is het moment voor verzekeraars om te profiteren van de predictive models en machine learning technieken van het FRISS-platform om de strijd tegen verzekeringsfraude te automatiseren. Verzekeraars kunnen zo hun loss ratio verlagen en bovendien de focus leggen op hun betrouwbare klanten.”

Marc Mulder, CCO bij FRISS, voegt toe: "Ik ben bijzonder blij dat we iemand met de ervaring en statuur van Nicolas Kaploun aan boord hebben om het Franse kantoor van FRISS te openen en op te bouwen.  In de afgelopen jaren hebben we gezien dat de vraag in Frankrijk toeneemt. Parijs is een ideale locatie om de Franse verzekeringswereld ondersteuning te bieden. Samen met ons krachtige partnernetwerk willen wij Frankrijk graag laten kennismaken met eerlijke verzekeringspraktijken.

Geplaatst op 24-01-2019

< VorigeVolgende >


Share on: