Inhoud PE-examens en aanpassing toetstermen vanaf 1 april 2019

Met ingang van 1 april 2019 worden de initiële en PE-examens aangepast. Tegelijkertijd worden ook de eind- en toetstermen aangepast. Deze wijzigingen zijn gebaseerd op het advies ‘Wft ontwikkelingen 2019’ dat door de Minister van Financiën is overgenomen.

 

Eind- en toetstermen
Hieronder vindt u per Wft-module de eind- en toetstermen die vanaf 1 april 2019 van toepassing zijn op de Wft-examens.


Samenstellingsdocumenten
De PE-examens zijn op beroepskwalificatieniveau samengesteld en bevatten ontwikkelingen uit alle onderliggende modules. Hoe de PE-examens per 1 april 2019 zijn samengesteld leest u in de samenstellingsdocumenten hieronder. In de samenstellingsdocumenten vindt u per examen onder andere de ontwikkelingen en toetstermen die in het examen worden bevraagd en de toetsmatrijs.

Tot en met 31 maart a.s. blijven de huidige samenstellingsdocumenten van toepassing op de PE-examens. U vindt de huidige en de nieuwe samenstellingsdocumenten ook bij de downloads op de website van het CDFD.


Basis
Met ingang van 1 april 2019 vervalt de beroepskwalificatie ‘Adviseur’ bij de module Basis. Dit betekent dat de beroepskwalificatie Adviseur Basis verdwijnt. Daarmee vervalt ook het  PE-examen Adviseur Basis. De ontwikkelingen die betrekking hebben op de module Basis blijven wel een onderdeel van de andere PE-examens (uitgezonderd de module Zorgverzekeringen).

Een klantmedewerker zonder beroepskwalificatie wordt in de examens klantmedewerker Basis genoemd.


Het Besluit analyse vakbekwaamheidsbouwwerk waarmee deze wijziging wordt doorgevoerd is nog niet in de Staatscourant gepubliceerd. Pas op moment van publicatie is bovengenoemde wijziging definitief. Tot die tijd kunnen er nog wijzigingen plaatsvinden.
 

 

 
 
Brongegevens: CDFD
Geplaatst op 16-01-2019

< VorigeVolgende >


Share on: