Op locatie gebaseerde reisverzekering in Nederland

On demand-verzekeraar Vigi lanceert vandaag de eerste op locatie gebaseerde reisverzekering van Nederland. Hiermee wordt automatisch, via je mobiele telefoon, je reisverzekering geactiveerd als je de grens over gaat. De app van Vigi maakt hiervoor gebruik van je locatie. Zo betaal je alleen voor de dagen dat je echt op reis bent en wordt verzekeren een stuk makkelijker.

On demand in de lift
Alexander van Dijk, directeur Digital: “In Nederland staat on demand verzekeren nog in de kinderschoenen, zeker vergeleken met het buitenland. Maar wij merken dat het on demand verzekeren, waarbij je je verzekering pas aan zet wanneer je hem nodig hebt, steeds meer terrein aan het winnen is. Zeker bij jongere doelgroepen, zoals millennials. Met een on demand verzekering heb je altijd een goed passende dekking en betaal je nooit te veel.”

Betaal-per-dag-reisverzekering
Met Vigi was het al mogelijk om met één swipe je smartphone, camera, tablet of laptop te verzekeren, op de momenten dat jij dat nodig vindt. Voor de één is dat zodra je de deur uit stapt, voor de ander is het alleen nodig tijdens bepaalde evenementen of bijvoorbeeld festivals.

Doorlopende reisverzekering         
Van Dijk: “Vanaf nu is het ook mogelijk om je reisverzekering on demand af te sluiten. Het is zelfs niet meer nodig om te swipen als je op reis gaat. Je sluit eenmalig de verzekering bij ons af en door de GPS in je mobiele telefoon wordt de verzekering automatisch geactiveerd als je naar het buitenland gaat, en stopgezet als je weer terug bent. De kosten zijn transparant: €1,30 per dag in Europa en €2,60 voor de rest van de wereld. Ga je in een jaar langer dan 19 dagen naar het buitenland dan past de verzekering zich vanzelf aan naar een doorlopende reisverzekering zonder dat je daar binnen dat verzekeringsjaar extra voor betaalt.”

Geautomatiseerd claimproces
Met de Vigi-app kun je al je verzekeringen op één plek bekijken en wijzigen, 24/7. Zo weet je precies wat je hebt. Ook alle communicatie verloopt via de app. Je bent dus altijd en overal up to date.

Naast het gebruikersgemak kent de reisverzekering een geheel geautomatiseerd claimproces, waardoor de afhandeling snel afgehandeld kan worden. Met de Vigi Reisverzekering zijn gebruikers standaard verzekerd voor de volgende onderdelen: hulpverlening, buitengewone kosten, bagage, schade aan je vakantieverblijf, medische kosten en ongevallen.

Geplaatst op 09-01-2019


Share on: