Patrick R. van der Vorst partner bij VanNiekerkCieremans Advocaten

Per 1 januari 2019 is Patrick R. van der Vorst toegetreden als partner bij VanNiekerkCieremans Advocaten. In 2014 heeft hij samen met de Rotterdamse afdeling Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht van NautaDutilh, de overstap gemaakt naar VanNiekerkCieremans Advocaten.

Patrick van der Vorst is gespecialiseerd in het aansprakelijkheids– en verzekeringsrecht. Hij assisteert onder andere verzekeraars, producenten en (bouw)bedrijven bij buitencontractuele en contractuele aansprakelijkheden (zowel met een nationaal als internationaal karakter). Zijn focus ligt daarbij op complexe, technische schades (waaronder aan bouw gerelateerde schades), productaansprakelijkheid en beroepsaansprakelijkheid.


Verder houdt Patrick zich bezig met (brand)regres, geschillen over bestuurdersaansprakelijkheid en polisdisputen tussen verzekeraars en hun verzekerden (AVB, PDBI, CAR/EAR, machinebreuk, D&O). Hij adviseert daarnaast over (polis)voorwaarden en toezichtsrechtelijke vraagstukken.


Patrick is cum laude afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in de zomer van 2007, waarna hij in 2008 bij NautaDutilh als advocaat is begonnen. Per 1 september 2014 heeft hij – samen met de Rotterdamse afdeling Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht van NautaDutilh – de overstap gemaakt naar VanNiekerkCieremans, waar hij per 1 januari 2019 partner werd.


Hij is als advocaat toegelaten tot de Rotterdamse Balie. Verder is Patrick lid van diverse (juridische) gezelschappen, zoals de Beursclub Technische Verzekeringen, Cobra1998, de Vereniging voor Verzekeringswetenschap, Vereniging voor Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht en de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht. Hij publiceert op regelmatige basis en is redacteur van het Tijdschrift Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht in de Praktijk. Daarvoor is hij enige tijd rubrieksredacteur geweest van Juridisch up to Date. Patrick wordt aanbevolen door Chambers (‘an emerging presence in the insurance sector, with expertise in product liability, technical damage and professional liability, as well as policy disputes").

Geplaatst op 03-01-2019

< VorigeVolgende >


Share on: