Rookschade door brand in Museum Vlaardingen

Donderdagochtend is er in de kelder van het pand brand uitgebroken. Het museum blijft voor nog onbekende tijd gesloten. De omvang van de schade voor de collectie is nog niet bekend. Tot nu toe is er in het museum zelf alleen rookschade geconstateerd.


De brand brak uit in de kelder waar een technische installatie van het museum staat. De brandweer was snel ter plaatse en de brand was al vrij snel goed onder controle. De vlammen zijn beperkt gebleven tot alleen de kelder.

In een deel van het pand is veel rook ontstaan. Om de rook zo snel mogelijk weg te krijgen heeft de brandweer een paar ruiten ingeslagen.

Het museum bekijkt samen met een expert wat de schade aan de collectie is. De collectie is deels beroet en is vrijdag al voor een deel schoongemaakt. Art Salvage, Belfor en Lengkeek zijn o.a. de betrokken partijen bij deze schade.

De luchtzuiveringsinstallatie, klimaatbeheersing en de technische installatie zijn voor een deel weggesmolten en er is veel waterschade in de kelder. Er zijn inmiddels noodvoorzieningen getroffen.


Het Museum Vlaardingen is een museum in Vlaardingen dat zich richt op de visserij en de geschiedenis van de stad Vlaardingen, die nauw met de Noordzeevisserij is verbonden.

 
Bron foto; Museum Vlaardingen
Geplaatst op 18-01-2019

Volgende >


Share on: