AGCS Nederland gaat naar Hollywood

Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS), de industriële verzekeraar binnen de Allianz Groep, heeft Wai Kit Li onlangs als Underwriter Entertainment Benelux aangesteld met standplaats Rotterdam. In deze rol is Wai Kit verantwoordelijk voor verdere groei van de bestaande portefeuille op het gebied van entertainmentverzekeringen.

Wai Kit Li nieuwe Underwriter Entertainment Benelux bij Allianz Global Corporate & Specialty

AGCS investeert wereldwijd in de groei van de Entertainment Line of Business, die onder andere verzekeringsoplossingen biedt voor film- en tv-producties, concerten, sportevenementen, festivals en andere live evenementen. Als allereerste verzekeraar van de bewegende film in Hollywood beschikt AGCS over meer dan honderd jaar ervaring. Ervaring waar in de Benelux nu op wordt ingezet met het aanstellen van een lokale Entertainment Underwriter. 

Wai Kit Li is in 2006 gestart bij Allianz als Assistant Underwriter Property International en maakte in 2013 de overstap naar China als Teamlead Global Clients Unit om in 2014 Head of Operations te worden bij AGCS  Singapore. Sinds 2016 werkte hij daar als Broker Relationship Manager en was hij betrokken bij het opzetten van de Entertainment Line of Business in Azie. Wai Kit Li rapporteert aan
Michael Furtschegger,  Head of Entertainment International.

Wai Kit heeft een bachelor in International Business Management aan de Hogeschool Rotterdam Management en aan de Kansai Gaidai University in Japan. 
Geplaatst op 11-02-2019


Share on: