Allianz Global Corporate & Specialty breidt Crisismanagementteam in de regio uit

Allianz Global Corporate & Specialty AGCS), de industriële verzekeraar binnen de Allianz Groep, breidt zijn Crisismanagementteam in de Med Regio, de Mediterranean inclusief Benelux, met twee underwriters uit.

Doris Pajon en Etienne Cheret werken beiden vanuit Parijs en vullen het Med Regio Crisismanagementteam aan (onderdeel van de Liability-afdeling binnen AGCS) met aan het hoofd Laurent Lippens, die vanuit Antwerpen opereert. 

Doris Pajon startte bij AGCS in januari 2019 als acceptant Crisis Management. Zij heeft voordien gewerkt bij Hiscox, waar zij Kidnap & Ransom underwriters was voor Frankrijk en de Zuid-Europese landen.

Etienne Cheret werd aangesteld als Crisismanagement-acceptant voor AGCS in augustus vorig jaar.  Voor hij bij AGCS in dienst kwam, werkte hij voor Axa, Verlingue en meest recentelijk voor Assur.

Laurent Lippens  trad in 2011 in dienst bij AGCS als Liability underwriter. Daarvoor was hij ruim zes jaar makelaar en werkte hij vier jaar als advocaat met als expertise verzekeringen. In 2016 werd hij benoemd tot Regional Practice Group Leader Crisis Management voor de Med Regio.
 
Crisismanagement bevat drie productgroepen. Productcontaminatie en terugroepacties (recall) van consumentengoederen en producten binnen de auto-industrie vormen de eerste groep. De tweede productgroep bestaat uit verzekeringen rond terrorisme en politiek geweld en de derde groep zijn de Kidnap & Ransom verzekeringsproducten.
Voor elk van deze producten werkt AGCS samen met WorldAware, een internationaal bedrijf dat hulp biedt in crisissituaties aan de klanten van AGCS. Dit kan zijn prodcut recall, gevallen van gecontamineerde goederen, noodgevallen of evacuaties uit landen waar chaos en oproer heerst. WorldAware heeft operationele ervaring in meer dan 120 landen en de mogelijkheid om binnen 24 uur ter plaatse ondersteuning te bieden aan klanten over de hele wereld.
 
Crisismanagement is een belangrijk groeigebied voor AGCS. De Allianz Risk Barometer 2019 toonde aan dat politiek geweld en terugroepacties belangrijke aandachtspunten blijven voor bedrijven. Het terugroepen van producten kan ook flinke bedrijfsonderbrekingen veroorzaken. Terrorisme en politiek geweld komen helaas steeds vaker voor en kunnen een aanzienlijke schade veroorzaken waaronder bedrijfsschade (BI).
 
“Crisismanagement speelt een belangrijke rol binnen het AGCS Med Regio team gezien de toename van politiek geweld en het aantal terugroepacties. De versterking van ons team binnen de regio is een grote aanwinst om onze klanten nog beter van dient te zijn” zegt Patrick Thiels, CEO bij AGCS voor de Med Regio.
 
Het volledige aanbod binnen Crisismanagement is beschikbaar op onze website: http://www.agcs.allianz.com/services/liability/crisis-management.
 
Geplaatst op 20-02-2019


Share on: