Swiss Re Corporate Solutions breidt zijn cyberaanbod uit met CyberSolution 360 °

Swiss Re Corporate Solutions breidt zijn cyberaanbod uit met CyberSolution 360 °, een innovatieve oplossing voor risicobeheer die verzekeringen combineert met diensten ter bescherming tegen cyberaanvallen. In samenwerking met de Franse cyber security specialist OZON, is de oplossing op maat gemaakt voor kleine en middelgrote ondernemingen met 10 tot 250 werknemers om hen te helpen hun cyber- en digitale risico's te beheersen.


De door OZON ontworpen en aangeboden cyberbeveiligingsdienst  heeft geen technische beperkingen en zijn voor elk type mkb-onderneming. Het dynamische beveiligingssysteem past zich aan nieuwe cyberbedreigingen aan en richt zich op de drie belangrijkste aanvalspunten van een mkb-onderneming: de website, e-mails en eindpunten.

 

De cyberverzekeringsdienst omvat het cyberincidentbeheer inclusief de kosten, zoals voor gegevensherstel, juridisch advies en/of administratieve boetes; verliezen van de eerste partij, het verlies van inkomsten, evenals claims van derden, zoals schade op grond van de privacyverplichting van een mkb-onderneming.

 

"Door cyberverzekering te combineren met beveiligingsdiensten, kunnen we het Europese mkb helpen om hun cyberrisico beter te beheren", zegt François Brisson, Head Cyber ​​Technology EMEA, Asia Pacific en Latin America Swiss Re Corporate Solutions. "CyberSolution 360 ° vermindert zowel de waarschijnlijkheid als de impact van een cyberaanval en biedt het mkb daarom een ​​betere bescherming voor het veilig laten groeien van hun bedrijf."

 

"Met CyberSolution 360 ° maken we een paradigmaverschuiving, waarbij we overstappen van de eenmalige beoordeling van cyberrisico's naar het geïntegreerde en continue beheer van cyber- en digitale risico's voor het mkb," legt Regis Rocroy, CEO en oprichter van OZON uit. "Deze innovatie is onze eerste stap in de Insurtech-markt."

 

Volgens de FERMA European Risk Manager Survey 2018, uitgevoerd door de Federation of European Risk Management Associations, zijn cyberdreigingen de grootste zorg in Europa; 37 procent van de risicomanagers noemt cyberbedreigingen als het belangrijkste risico voor de groeivooruitzichten van hun bedrijf. 

 

CyberSolution 360 ° is vanaf 6 februari beschikbaar in Frankrijk, in de loop van 2019 voor meer Europese markten.

Geplaatst op 06-02-2019


Share on: