Beleid verzekeraars in Nieuw-Zeeland aangepast na aanslag 15 maart

Verzekeraars in Nieuw-Zeeland, waaronder AA Insurance Ltd., Tower Ltd. en IAG New Zealand Ltd., zien af van de uitsluiting van terrorisme in hun vastgoed- en commercieel bouwbeleid voor schade die verband houdt met een terreuraanslag op 15 maart in Christchurch, zo meldt Stuff.co.nz.

Het beleid bevat clausules die de verzekeraars in staat stellen elke aanspraak op schade aan eigendommen in verband met terroristische daden te weigeren. Verzekeraars zien nu af ​​van de uitsluitingen van terrorisme in huis, auto, inhoud en commercieel bouwbeleid voor schade veroorzaakt door de schietpartij in Christchurch.

 

AA Insurance zegt ook dat men gaat onderzoeken of de clausules voor de uitsluiting van terrorisme geheel uit het beleid moeten worden verwijderd.


Het beleid van AA insurance, evenals bij de rivalen State, Vero, Tower en AMI, bevat clausules die het mogelijk maken elke claim af te wijzen voor schade aan eigendommen veroorzaakt door terroristische daden.

 

Chief executive Chris Curtin zei in het licht van de gebeurtenissen in Christchurch op vrijdag dat het bedrijf zijn beleidsuitsluitingen zou herzien. Curtin zei tevens dat AA Insurance claims accepteren voor schade veroorzaakt door de schietpartijen in Christchurch.

 

Geplaatst op 20-03-2019

< VorigeVolgende >


Share on: