JBL&G opent filiaal Noord in Groningen

Samen met partners, advocaten, verzekeraars, arbeidsdeskundigen, belangenbehartigers, klanten, collega’s en familie opende letselschadebureau JBL&G uit Amsterdam vrijdag zijn tweede filiaal in Groningen. Het nieuwe kantoor, gevestigd in industrieel erfgoed aan de Peizerweg, biedt plaats aan drie juristen, een teamleider, een juridisch medewerker en het secretariaat.

Foto: Eigenaresse Steffy Roos du Maine heft met gasten en medewerkers het glas bij de opening van JBL&G Noord in Groningen. 

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht werd in 2011 opgericht in Assen, maar maakte een zo onstuimige groei door dat vijf jaar geleden werd besloten met het hoofdkantoor naar Amsterdam te verkassen. Het bureau is nu met rond de vijftig juristen en medewerkers een van de grootste in zijn soort. In onder meer Assen, Emmen en Groningen bleven wel juristen de zaken in het Noorden behandelen, maar zij deden dat veelal vanuit een kantoor aan huis. 

Het nieuwe team wordt gevormd door JBL&G’ers die al in het Noorden werkten, aangevuld met nieuwe collega’s. Zo kwam juriste Mieke Buis het team versterken, afkomstig van Sedgwick, de wereldwijde aanbieder van claimsservices. Dennis Wijnia werkte hiervoor bij onder meer Bentacera en CareX. 

Onder de gasten bij de officiële opening vrijdagavond waren medewerkers en directie van Plas Bossinade, Punt Letselschade Advocaten, Wibbens Arbeidskundig Advies, Heling & Partners, Smit Juridisch Advies, De Haan Advocaten, Nostimos Letselschade en afgevaardigden van diverse andere advocaten-, verzekerings- en belangenbehartigerskantoren. 

Eigenaresse Steffy Roos du Maine van JBL&G: “Met de nieuwe vestiging in Groningen-Stad kunnen we onze klanten in Groningen, Friesland en Drenthe nog beter van dienst zijn. Onze medewerkers komen natuurlijk ook vaak bij de mensen thuis, want niet elk slachtoffer met letselschade is per slot van rekening altijd even mobiel. Maar het kantoor biedt nu de mogelijkheid ook daar cliënten te ontvangen en met verzekeraars, medisch adviseurs en zakenpartners te overleggen. En voor mijzelf voelt het ook wel een beetje als weer terug naar de roots; we zijn en blijven een familiebedrijf met sterke banden met het Noorden.” 

Het nieuwe kantoor is gehuisvest in de voormalige machinefabriek Helpman aan de Peizerweg 97 in Groningen. Dit industrieel erfgoed, ooit een van de grootste machinefabrieken van Nederland, is dé nieuwe hotspot voor ondernemend Noord-Nederland, aldus de initiatiefnemers. Het nieuwe bedrijvencentrum biedt een dynamische omgeving met industriële kantoren voor ontwerpbureaus, webshops, de maakindustrie, financiële dienstverlening, coaching en het onderwijs.
Geplaatst op 20-03-2019


Share on: