Gezamenlijk verzekeringsverlies in Nieuw Zeeland opgelopen tot 2,2 miljard dollar

Uit de laatste cijfers van de Insurance Council of Australia (ICA) blijkt dat er meer dan 25.770 claims zijn ontvangen waardoor het verzekeringsverlies van de drie recente extreme weersomstandigheden is opgelopen tot 2,2 miljard dollar.


De Insurance Council of Australia zei dinsdag dat er 25.770 claims waren ter waarde van een totaal van 1,04 miljard dollar in verband met de overstromingen na de moessonregens in februari in Townsville en centraal Queensland

ICA noteerde ook 130.000 claims van in totaal 1,2 miljard dollar voor de hagelbui van NSW in december en 365 claims van in totaal 20 miljoen dollar van de Bushy's in het oostelijke Victoria's Bunyip, eind februari.

Hiermee zijn de schadeclaims opgelopen tot 2,2 miljard dollar. 


ICA General Manager Communicatie en Mediarelaties Campbell Fuller zei: "Verzekeraars werken de klok rond in drie staten om klanten te ondersteunen die zijn getroffen door extreme weersituaties. Ze staan ​​ook paraat om de polishouders in Queensland, de Northern Territory en de noordwestelijke WA te helpen die verliezen hebben geleden door de cyclonen Trevor en Veronica."

 

Geplaatst op 27-03-2019


Share on: