Grootste risico op een overval in Schiedam

De Telegraaf heeft een 9 minuten durende video in de rubriek 'De gevaarlijkste plekken van Nederland' gewijd aan het risico op een overval. Een top vijf wordt genoemd, met op nummer vijf Rotterdam, op vier Capelle aan den IJssel, op drie Amsterdam, op twee Vlaardingen, en op nummer één Schiedam.

In Schiedam worden 2,4 overvallen per jaar gepleegd per 10.000 inwoners. Omgerekend komt dat neer op 19 overvallen per jaar. Ter vergelijking, bij de nummer vijf (Rotterdam) is dat risico 2,0 overvallen per jaar per 10.000 inwoners. In alle andere steden van Nederland dan genoemd vijftal loop je dus minder risico op een overval. 

"Vrezen voor je leven en veel (psychische) schade. Weinig gebeurtenissen hebben meer impact op een ondernemer dan overvallen te worden. Wilson Boldewijn bekijkt waar in Nederland ondernemers het hoogste risico hierop lopen en praat met slachtoffers", schrijft de Telegraaf. Boldewijn interviewt in de Lange Kerkstraat in Schiedam Joeri Vig van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Ook spreekt hij met overvallen ondernemers Mitzi Ottevanger van Mitzi Mode aan de Boterstraat in Schiedam en Patrick Lagerwaard van PED's Sports Centre aan de Westfrankelandsedijk in Schiedam. 

Onder deze link kun je de video van Telegraaf VNDG bekijken. Productie door Zodiak Nederland. 

De afgelopen dagen waren er verschillende overvallen in Schiedam.
Lees bijvoorbeeld: Avondwinkel Gorzen: https://deschiedammeronline.nl/detail-stad/gewapende-overval-op-avondwinkel-gorzen
en: Spar Stationsplein: https://deschiedammeronline.nl/detail-stad/gewapende-overval-op-spar
Jan Schrijver
Geplaatst op 13-03-2019


Share on: