Zwembad De Boetzelaer in Monster volledig afgebrand

Het gebouw van zwembad De Boetzelaer in Monster is volledig afgebrand. De eerste melding kwam gisteravond even na 22.30 uur bij de brandweer binnen. Er werd direct groot materieel ingezet. Iets na 23.30 uur stond het hele gebouw in brand. Alle inspanningen waren er vervolgens op gericht omliggende gebouwen te beschermen.

Bij de brandbestrijding zijn brandweereenheden ingezet uit onder andere Monster, Den Haag, Naaldwijk, 's-Gravenzande, De Lier, Wassenaar, Maasdijk en Wateringen. Tevens zijn er drie hoogwerkers van de brandweer ingezet.

De gemeente Westland meldt dat bij de brand die zwembad De Boetzelaer in Monster verwoestte, geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. De Boetzelaer heeft een zoutwaterzwembad, waardoor er geen chloor en zoutzuur zijn vrijgekomen.
 
Door vliegvuur zijn er in de omgeving wel zwarte roetdeeltjes neergedaald. Het gebouw is volledig uitgebrand. Ter voorkoming van overslaande brand werden de omliggende percelen in de gaten gehouden en is de naastgelegen Eerste Westlandse Montessorischool nat gehouden.
 
Het zwembad aan de Madeweg was al gesloten toen de brand uitbrak en er was niemand meer in het pand aanwezig. De rook ging door de wind richting Den Haag. De brandweer vroeg mensen ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Volgens een woordvoerder is de brand ontstaan in een flessenautomaat. Er is een rookgasexplosie geweest in het pand waardoor de brandweer niet naar binnen kon. De brandweer moest de brand van buitenaf blussen.
 
Geplaatst op 01-03-2019


Share on: