ANVA lanceert platform ANVA Hub

Tijdens het ANVA Fest op 17 april 2019 lanceert softwareontwikkelaar ANVA een nieuw cloudplatform, ANVA Hub. Nieuwe en bestaande functionaliteit wordt hier in de toekomst stap voor stap aan toegevoegd.


ANVA Hub is een nieuw cloudplatform van ANVA. Het platform biedt app’s waarmee gebruikers werkprocessen zo efficiënt mogelijk kunnen uitvoeren en gegevens kunnen distribueren. Nieuwe functionaliteit van ANVA wordt in de toekomst uitsluitend uitgeleverd op ANVA Hub. Op dit moment zijn recente productinnovaties als ANVA Rules, ANVA Postbus en ANVA Analytics, beschikbaar als app op het platform. Daarnaast beschikt het platform over een telefoniekoppeling, de Adresscan Webservice van Infofolio en andere koppelingen met databronnen zoals voertuiggegevens, postcodeservice (BAG) en KVK-gegevens. Ook de veilige chatapplicatie Safebay is geïntegreerd en op korte termijn wordt een hypothekenmodule met HDN-uitwisseling toegevoegd. In de overgangsfase is de bestaande ANVA-software naadloos geïntegreerd met het nieuwe platform.
 
ANVA’s antwoord op de veranderende markt
Veranderende klantbehoeften en technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat distributiekanalen verschuiven. Consumenten stellen andere eisen aan communicatie, dienstverlening en aan de manier waarop zij verzekerd willen zijn. Daarnaast verhogen wet- en regelgeving en risicodragers de druk op administratieve processen en de omzet. Door de consolidatie in de markt groeien de klanten van ANVA flink en de volumes die zij verwerken worden steeds hoger. Een kortere time-to-market, procesoptimalisatie, proactieve service en hoge performance zijn essentieel. Op basis van die ontwikkelingen besloot ANVA om een nieuw platform te realiseren dat in die behoeften kan voorzien. Nu, en in de toekomst.

Voordelen van hypermoderne technologie
Het resultaat is een toekomstbestendig platform met een nieuwe, gebruiksvriendelijke en snelle interface. Het platform is ontwikkeld op basis van microservice-architectuur waarbij gebruik wordt gemaakt van de diensten van Amazon Web Services (AWS). Deze technologie brengt diverse voordelen met zich mee op het gebied van schaalbaarheid, security en connectiviteit. ANVA is hiermee in staat om sneller en vaker, kleinere onderdelen van de software te releasen waardoor gebruikers eerder over nieuwe functionaliteit kunnen beschikken. ANVA kan hierdoor sneller inspelen op veranderende ontwikkelingen, securityeisen en wet- en regelgeving. Dankzij de schaalbaarheid van het platform geeft ANVA Hub bovendien betere en hogere performance als dat nodig is. De capaciteit wordt zo efficiënt mogelijk gebruikt doordat er wordt opgeschaald bij hoge volumes of grote drukte en in rustige tijden gebeurt het omgekeerde.
 
Samenwerking met partners
ANVA kiest de laatste jaren steeds nadrukkelijker voor samenwerking met partners. Mooie oplossingen als die van Postex, DDi, CED FinConnect en recent ook Infofolio zijn al gekoppeld aan ANVA’s software. Doordat ANVA Hub over API’s beschikt, biedt het platform ultieme connectiviteit en zijn samenwerkingen zoals deze gemakkelijker te realiseren. ANVA zal hier de komende tijd eerst zelf mee experimenteren en stelt de API’s daarna op termijn beschikbaar aan de gebruikers, zodat zij zelf ook koppelingen kunnen realiseren. 
Geplaatst op 01-04-2019


Share on: