Building Blocks wint NVGA AM Innovatieprijs 2019

Tijdens de Marktmiddag Volmachten op 10 april 2019 vond de uitreiking van de NVGA AM Innovatieprijs 2019 plaats. Juryleden Jannie Benedictus (hoofdredacteur am:) en Jorg Roodbeen (bestuurslid NVGA) riepen Building Blocks uit tot winnaar voor haar innovatie ‘Data Driven underwriting’. De NVGA AM Innovatieprijs werd voor de derde keer uitgereikt

Foto: Erwin van Oosten (met prijs in handen) samen met zijn team

Volgens Building Blocks stelt Data Driven Underwriting volmachten in staat stellen om de winstgevendheid van het portfolio te verbeteren tot een ‘combined ratio’ van wel tachtig procent met volumebehoud of zelfs groei. Door diepgaande analyses op het portfolio en individuele risicovoorspellingen wordt het portfolio gesegmenteerd op basis van winstgevendheid van verschillende klantprofielen. Vervolgens wordt een persoonlijke premie berekend voor deze profielen en het effect voorspeld wat deze wijziging zou hebben op de totale performance van het portfolio en een scherpe eerlijke premie voor de consument.
 
De jury is van mening dat deze innovatie goed inspeelt op de actualiteit waarbij rendement en het gezond maken van volmachtportefeuilles een belangrijk issue is. “Building Blocks hanteert een moderne aanpak voor het werken met data. Ze is in staat om nieuwe techniek maximaal voor zich te laten werken en de resultaten zijn ook voor de eindklant goed zichtbaar.” Daarnaast hecht de jury waarde aan het bewezen track record en de positieve review van Gartner, het gerenommeerde wereldwijde onderzoeks- en adviesbureau in de informatietechnologiesector. “Building Blocks heeft een duidelijke visie op wat de volgende stappen kunnen zijn. Ze zijn een echt innovatieve partij.”
 
De NVGA AM Innovatieprijs staat open voor alle ketenpartners van het volmachtkanaal en is bedoeld ter bevordering van de innovatiekracht van het volmachtkanaal. De prijs bestaat uit een eervolle vermelding, publieke waardering en publiciteit.
 
De overige genomineerden waren: Solera (met Visual Intelligence Solution), Infofolio (met Adresscan 360 Managementmonitor), Deck (met een ‘all-in-oneverzekering’) en Perfect Day (met Perfect Day Cyber Security).
Geplaatst op 11-04-2019

< VorigeVolgende >


Share on: