Jaarlijks meer dan 771 miljoen ton goederen onterecht als ‘afval’ bestempeld

In de EU worden jaarlijks meer dan 771 miljoen ton goederen als ‘afval’ bestempeld waarvan vervolgens ruim 40% wordt verbrand of gestort. Ten onrechte. Saltrex komt met een nieuw platform dat de meest optimale en circulaire verwerkingsopties systematisch in kaart brengt en aanbiedt.

In 2017 is het internationale veilingplatform Saltrex opgericht. Een onafhankelijke online plek voor de verkoop van beschadigde maar nog bruikbare restpartijen. CEO Michael Hajdasinski geeft aan: “Onze gebruikers vragen nu om een oplossing voor goederen die nooit meer op de markt mogen komen én gecertificeerd vernietigd moeten worden. Denk aan merk T-shirts met waterschade, die normaalgesproken verbrand worden om zeker te stellen dat ze vernietigd worden. Dat kan beter en is zonde! Dat vinden de betrokken partijen ook, maar weten vaak niet hoe en waar”.

Nieuwe grondstoffen winnen uit oude en bedrijfsresultaten verhogen
Zo is het concept van Saltrex Waste ontstaan - hét eerste online platform dat de meest optimale en circulaire verwerkingsopties systematisch in kaart brengt en aanbiedt, met de zekerheid dat die verwerking daadwerkelijk gebeurt via wereldwijde certificering. Zo kunnen die merk T-shirts ineens 'gewoon' verwerkt worden tot nieuwe handdoeken, zonder vrees dat ze toch op de zwarte markt aangeboden worden. Beter, schoner, goedkoper en veilig. Nieuwe grondstoffen winnen uit oude, en bedrijfsresultaten verhogen. Goed presteren door goed te doen. Dat is voor ons de weg voorwaarts naar werkbare circulariteit!

Geeft invulling aan uw MVO doelstelling
Saltrex Waste voldoet niet alleen aan een oproep uit de markt, maar komt ook tegemoet aan een morele urgentie. De roep om sustainability en circularity is groter dan ooit. Met ervaring, kennis en technische oplossingen in huis om het platform voor optimale herwinning van grondstoffen te realiseren.

Kansen om mee te groeien
Om de platformen verder te ontwikkelen en te laten groeien is er via Oneplanetcrowd een crowdfundingscampagne gestart. Het doel van Saltrex is om minimaal 750.000 euro te bereiken.

Over Saltrex Waste
Saltrex Waste is een online platform dat de meest circulaire en kosten reducerende oplossingen koppelt aan de producten en goederen die anders domweg op de afvalstort of in de vuilverbranding terechtkomen. Dat kunnen goederen zijn die sowieso, vanwege de bewerkelijke aard om er nog een nuttige toepassing aan te geven, een kostenpost zijn. Of goederen die, vanwege merkbescherming of voedselveiligheid, niet zomaar aan iedere opkoper kunnen worden verkocht en er controle moet blijven tot het moment dat deze daadwerkelijk vernietigd zijn. Begin 2020 zal het Saltrex Waste platform live gaan.
Geplaatst op 12-04-2019


Share on: