Lidwien Suur benoemd tot lid Raad van Bestuur Achmea

Lidwien Suur (44) is per 1 september 2019 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Achmea. Zij vervult de vacature die is ontstaan door het vertrek van Roelof Konterman eind vorig jaar. Lidwien Suur wordt verantwoordelijk voor onder meer de divisies Schade & Inkomen, Centraal Beheer en Interpolis.

Lidwien Suur is sinds 2016 statutair directeur van de ANWB met in haar portefeuille Financiën en Strategie. Ze bekleedde vanaf begin 2012 de functie van algemeen directeur van Unigarant en ANWB Verzekeren en maakte sinds 2014 al deel uit de ANWB-directie. Lidwien Suur heeft daarvoor diverse directiefuncties bekleed bij ING/Nationale-Nederlanden, onder meer als directeur Inkomensverzekeringen en programmadirecteur Strategie.

Ervaren bestuurder
Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea: Lidwien Suur is een ervaren bestuurder. De afgelopen jaren was zij directeur bij de ANWB, een betekenisvolle organisatie die net als Achmea midden in de samenleving staat. Ik ben er trots op dat we iemand met haar staat van dienst in de Raad van Bestuur mogen verwelkomen.”

Aad Veenman, voorzitter Raad van Commissarissen van Achmea: “Ik ben verheugd dat we met Lidwien Suur een geschikte opvolger voor Roelof Konterman hebben kunnen benoemen. Dit leidt tot een goede combinatie van ervaring, deskundigheid en persoonlijkheden in de Raad van Bestuur.”

Samenstelling bestuur
De Raad van Bestuur van Achmea bestaat per 1 september 2019 uit Willem van Duin (voorzitter), Michel Lamie (CFO), Robert Otto, Lidwien Suur, Bianca Tetteroo en Henk Timmer (CRO).

De benoeming van Lidwien Suur is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank. Haar benoeming is onder voorbehoud van positief advies door de centrale ondernemingsraad van Achmea en zal nog worden besproken op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.
 
Geplaatst op 24-04-2019


Share on: