Chubb benoemt Richard Bakker tot Senior Underwriter Cyber Benelux

Chubb maakt bekend dat Richard Bakker per 1 mei start als Senior Underwriter Cyber Benelux. Hij volgt Lars Springeling op die een nieuwe uitdaging aangaat als Senior Underwriter Cyber/Professional Lines bij Chubb in Canada.

Richard Bakker (1981) heeft tien jaar ervaring in de verzekeringssector en was meest recent werkzaam bij Zurich als Senior Underwriter Financial Lines. In die functie was hij verantwoordelijk voor de beroepsaansprakelijkheids- en cyberportefeuille. Richard zal rapporteren aan Daniël Jacobs, Cyber Manager Benelux.

Ron Verhulsdonck, Country President Benelux: “Lars heeft een prachtige kans gekregen om zich verder te ontwikkelen en ervaring op te doen in een hele andere regio. Ik wens hem veel plezier en succes bij Chubb in Toronto. Ik ben blij dat we een getalenteerde cyber underwriter als Richard hebben kunnen toevoegen aan ons team in de Benelux. Ons cyberteam ervaart een aanzienlijke groei en we hebben onlangs nog de dekking van onze Cyber Enterprise Risk Management polis aanzienlijk uitgebreid.”

Met de nieuwe polisvoorwaarden profiteren bedrijven nu van een nog ruimere dekking voor schade die zij zelf lijden ten gevolge van een cyberincident. De uitbreidingen in de dekking omvatten onder andere:

  • De kosten voor eerste hulp in de eerste 48 uur na een (vermoedelijk) cyberincident;
  • De kosten van softwareverbetering in geval van datareconstructie;
  • Direct financieel verlies ten gevolge van kwaadaardig gebruik of toegang tot de computersystemen;
  • De kosten van de beloning voor de tip die leidt tot de aanhouding van de dader in het geval van cyberafpersing.
Geplaatst op 01-05-2019


Share on: