Inmiddels 1096 schademeldingen na beving Westerwijtwerd van 22 mei

Inmiddels is de stand van het aantal schademeldingen bij het schadeloket opgelopen tot een totaal van 1096. Er kwamen 47 meldingen van een acuut onveilige situatie (AOS) binnen.

Ruim een dag na de beving in Westerwijtwerd waren er bij het schadeloket al 841 aanvragen tot schadevergoeding binnengekomen. En zo'n 322 telefoontjes en 28 meldingen van een acuut onveilige situatie (AOS) binnengekomen.

Op een 'normale' dag komen er circa 30 nieuwe aanvragen tot schadevergoeding. Aanvragen kunnen zowel telefonisch als via de website worden gemeld. Het AOS-team heeft zeven plaatsen bezocht waar een AOS was gemeld, er hoefde op geen van deze adressen extra beveiligingsmaatregelen te worden genomen. De meldingen komen zowel uit Groningen als Drenthe.

De komende dagen werken er extra mensen op het schadeloket en is het loket ook aanstaande zondag geopend om mensen te woord te staan.

Google
Sinds 2016 is Google gevestigd in Eemshaven en biedt werk aan 250 mensen. Door de toenemende vraag van consumenten en bedrijven heeft Google in 2018 aangegeven dat het datacentrum in Eemsveld verder wordt uitgebreid. Het betreft een extra investering van een half miljard. Het vermoeden is dat Google achter de schermen ook bij de overheid zal eisen dat de gaswinning wordt gestopt omdat er inmiddels al zoveel geld is gestopt in het datacentrum in Eemshaven.

Geplaatst op 23-05-2019

< VorigeVolgende >


Share on: