Pacífico Seguros eerste verzekeraar die kiest voor Automatische Claimfraudeanalyse van FRISS

De in Peru gevestigde verzekeraar Pacífico Seguros heeft voor de automatisering van zijn processen voor de claimfraudeanalyse gekozen voor FRISS, leverancier van oplossingen voor fraudeanalyse en risicoinschatting voor schadeverzekeraars.

Pacífico Peru is een toonaangevende verzekeraar in de Latijns-Amerikaanse regio. In een markt waarin klanten steeds veeleisender worden, is het vermogen om zich aan te passen aan nieuwe normen de kracht van Pacífico Peru. Dit is een essentiële eigenschap om het voorbestaan te garanderen van een bedrijf dat al 70 jaar de begeleiding en advisering van zijn klanten in alle fases van hun bestaan centraal stelt.

De automatisering van de claimfraudeanalyse is een volgende stap in het proces van digitale transformatie bij Pacífico. Het doel is de loss ratio omlaag te brengen door ervoor te zorgen dat claimfraude beter kan worden gedetecteerd, voordat tot uitbetaling wordt overgegaan. Tegelijkertijd zal het project tot een grotere klanttevredenheid leiden, doordat betrouwbare klanten in een traject van versnelde afhandeling kunnen worden geplaatst.

Ariane Braam-Verkoren, Global Alliance Manager bij FRISS: “Ik ben trots dat Pacífico als eerste verzekeraar in Peru voor FRISS heeft gekozen. Hun innovatieve aanpak ten aanzien van verzekeringen sluit perfect aan bij onze visie over hoe we het beste kunnen inspelen op een veeleisende markt die voortdurend in beweging is. Dankzij de samenwerking met strategische partners Munich Re en Guidewire zal het effect van dit project alleen maar groter worden.”

FRISS zal Pacífico ondersteunen vanuit het regionale kantoor in Santiago de Chile.
Geplaatst op 03-05-2019


Share on: