Reaal lanceert Zakelijke Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Verzekeraar Reaal heeft het brede pakket aan schadeverzekeringen uitgebreid met een Zakelijke Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV). Met een BAV verzekert de klant de aansprakelijkheid van zijn bedrijf voor de financiële schade van derden, die ontstaat door een beroepsfout. Hierbij gaat het om 'zuivere vermogensschade', wat inhoudt dat alleen vermogensschade wordt vergoed die niet voortvloeit uit een schade aan zaken en/of personen.

Bedrijven Totaalplan
Alex de Langen, directeur Intermediair Schade bij Reaal: “Vanuit Reaal zijn we altijd bezig om de service naar onze klanten te optimaliseren. Om de wensen en behoeften van onze klanten nog beter tegemoet te komen hebben wij het Bedrijven Totaalplan verder uitgebreid met een Zakelijke Beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Met de online offertetool, scherpe tariefstelling en de optie om maatwerk te bieden, onderscheidt onze BAV zich ten opzichte van andere oplossingen in de markt. Een mooie bijkomstigheid is bovendien dat de BAV meetelt in onze pakketkorting.”

BAV voor zuivere vermogensschade        
Is je bedrijf aansprakelijk voor een fout en is de schade verzekerd? Dan vergoedt Reaal de financiële schade van derden. Dit is een in geld uit te drukken vermindering van het vermogen die niet te maken heeft met materiële- of letselschade. We noemen dit ook wel de zuivere vermogensschade. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een belastingadviseur die de bezwaartermijn van een definitieve aanslag laat verstrijken, waardoor de klant de te hoge aanslag toch moet betalen. Of een bouwkundig projectmanager die de verkeerde kleur verf besteld voor een project, waardoor de opdrachtgever extra kosten moet maken voor nieuwe verf.

Onafhankelijk adviseur
De Zakelijke Beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Reaal is uitsluitend af te sluiten via een onafhankelijk adviseur. 

Geplaatst op 06-05-2019


Share on: