96.750 euro ingezameld voor Cruyff Foundation

Op vrijdag 14 juni jongstleden werd een bedrag van bijna 100.000 euro bijeengebracht voor de Cruyff Foundation. Vanuit de hypotheeksector namen De Hypotheekshop en Lloyds Bank met een gezamenlijk team deel aan de Cruyff Foundation Cup.

Foto: team Lloyds Bank

De Cruyff Foundation Cup
De Cruyff Foundation Cup is een besloten bedrijventoernooi dat tot doel heeft geld op te halen voor projecten op het gebied van gehandicaptensport. Vanuit de hypotheeksector nam een gecombineerd team deel, bestaande uit leeuwen en leeuwinnen die in het dagelijks leven werkzaam zijn bij de Hypotheekshop of Lloyds Bank. Het “hypotheken-team” speelde onder meer tegen het Cruyff Foundation Team, waarvan onder meer de spelers Frank Rijkaard, Simon Tahamata, Anouk Hoogendijk en Soufiane Touzani deel uitmaakten. 
 
Alleen kun je niets
Michiel van der Linde, Manager Intermediary Sales & Service Lloyds Bank, citeerde een bekende uitspraak van Johan Cruijff: “Alleen kun je niets, je moet het samen doen. Die wijsheid heeft geleid tot de Cruyff Foundation. Deze stichting zet zich met groot succes in voor het ontwikkelen van sportactiviteiten voor kwetsbare kinderen, overal ter wereld. Inmiddels maken circa 65.000 kinderen wekelijks gebruik van de Cruyff Courts. De Cruyff Foundation is hét voorbeeld dat laat zien dat wanneer je maar samenwerkt er mooie dingen bereikt kunnen worden”. 
 
Michiel van der Linde vervolgde: “Uiteraard geldt dat ook binnen onze branche. Daarom vonden wij het leuk om dit jaar met een gecombineerd team bestaande uit collega’s van De Hypotheekshop en Lloyds Bank aan dit toernooi deel te nemen. Over de ‘harde resultaten’ van deze sportieve inzet hebben wij gezamenlijk een convenant gesloten waarin is afgesproken daarover niet te berichten. Maar laat ik het zo zeggen: de dames van Oranje doen het beter. Los van deze sportieve ervaring was het gewoon heel erg leuk om mensen die je normaal gesproken alleen maar zakelijk spreekt, nu eens op een ander manier te leren kennen. Voor ons absoluut iets om vaker met elkaar te doen!”. 
 
Cruyff Foundation & Lloyds Bank
Lloyds Bank is sinds enkele jaren sponsor van de Johan Cruyff Foundation. Bij het kopen van een huis zijn de buurt, de woonomgeving en de aanwezige school vaak bepalende factoren. Waar Lloyds Bank het voor de klant mogelijk maakt zijn of haar droomhuis te financieren, dragen Bank en medewerkers bij aan deze woonomgeving door het realiseren van schoolpleinen in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation. Op 6 plekken in Nederland is inmiddels zo’n ‘Schoolplein14’ gerealiseerd.

 
Geplaatst op 25-06-2019


Share on: