Griekse verzekeraar Eurolife ERB wint IMPACT Bite Award

De Griekse verzekeraar Eurolife ERB is tijdens de IMPACT BITE (Business IT Excellence) Awards 2019 in de prijzen gevallen in de categorie IT Business Process Improvement met zijn op AI gebaseerde aanpak om risico's te beoordelen en de kans op fraude te verkleinen. Eurolife ERB nam deel met de succesvolle implementatie van de FRISS-oplossing voor geautomatiseerde fraudepreventie.

Dankzij deze oplossing slaagde het bedrijf erin zijn loss ratio te verlagen, een digitale transformatie door te voeren en de klantervaring te verbeteren. Deelname aan de IMPACT Bite Awards staat open voor alle bedrijven, in alle bedrijfstakken, die met succes IT- en technologische systemen hebben geïntegreerd en/of initiatieven hebben genomen op het gebied van IT- en communicatie-infrastructuur die hun zakelijke doelen ondersteunen. 

Eurolife ERB, een belangrijke speler op de Griekse verzekeringsmarkt, heeft zich ten doel gesteld het risico te verminderen dat het bedrijf loopt op fraude met toekomstige vergoedingen in de autoverzekeringsbranche. Met behulp van AI heeft Eurolife ERB in nauwe samenwerking met FRISS een proces gecreëerd van geautomatiseerde, gedetailleerde risicobeoordeling, zodat schades sneller, completer en veiliger kunnen worden geregeld. Dit zorgt niet alleen voor een betere klantenservice, maar levert ook een aanzienlijke bijdrage aan de netto portefeuillewaarde.
 

John Kostoglou, CIO van Eurolife ERB: "We zijn enorm trots op het winnen van deze award. Het is fantastisch om erkenning te krijgen voor onze focus op innovatie en digitale transformatie. Voor alle verzekeringsmaatschappijen geldt dat de kans op fraude zeer hoog is, met name als het gaat om verzekeringen voor motorrijtuigen. Met behulp van FRISS kunnen we voortaan grote risico's en fraude in realtime detecteren. Met deze geavanceerde technologie besparen we onze klanten tijd en geld."
 

Simon Staadegaard, sales manager bij FRISS, vertelt: "Het doet mij deugd dat onze inspanningen op het gebied van fraudedetectie en eerlijk verzekeren hun vruchten afwerpen. De award van IMPACT laat zien dat de verzekeringsbranche werkelijk waarde hecht aan de kracht van onze AI-oplossingen in combinatie met onze diepgaande kennis van de branche. Het project met Eurolife ERB is soepel verlopen. De oplevering was op tijd en binnen budget. Samen kijken we uit naar een mooie toekomst zonder fraude."

Geplaatst op 13-06-2019


Share on: