Reaal deelt Slurpzakken uit na stormschade

Reaal gaat gedupeerden van de recente voorjaarsstormen ondersteunen met extra preventieve middelen. Zo ontvangen klanten van Reaal die vorige week schade hebben opgelopen door de extreme wind- en hoosbuien een ‘Slurpzak’. De Slurpzak is een innovatieve zandzak (zonder zand!) die binnenstromend water opneemt en tegelijkertijd buiten de deur houdt. Dinsdag ontving de heer Dekker uit Hoofddorp de eerste Slurpzak uit handen van Roeland Vellinga, financieel adviseur en eigenaar van Vellinga Assurantiën.

Goed voorbereid
De heer Dekker: “Het ging vorige week dinsdag echt flink te keer hier in de straat. Enorme windstoten afgewisseld met flinke hoosbuien. In een kort tijdsbestek kwam er een enorme hoeveelheid regenwater naar beneden. Door de storm waaide de kap van onze schoorsteen en liep er veel water naar binnen. Met alle gevolgen van dien. Gelukkig heeft Reaal snel een aannemer kunnen regelen die de schade hersteld heeft. Hopelijk krijgen we niet nog een keer te maken met waterschade, maar als het nog een keer gebeurt, dan zijn we voorbereid. De Slurpzak komt dan goed van pas.”

Innovatieve oplossingen
Sitske Mauritsz, COO Schadeverzekeringen bij Reaal: “De huidige klimaatverandering gaat gepaard met flinke regen-, hagel- en onweersbuien, maar ook met grote droogte of stevige stormen. Dit leidt steeds vaker tot grote schades aan o.a. woningen en auto’s. Om overlast en ellende bij onze klanten te voorkomen zijn we altijd opzoek naar innovatieve oplossingen. Door mensen, die recent zijn getroffen door wind- en hoosbuien, te voorzien van een Slurpzak hopen we dat zij in toekomst beter zijn toegerust mocht het noodlot weer toeslaan. Met deze actie hopen we tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan het verhogen van het bewustzijn over de gevolgen van klimaatverandering.”
Geplaatst op 12-06-2019


Share on: