Trendrapport property van CED: het is hoog tijd voor actie

Dinsdag 25 juni presenteerde CED tijdens een groots event in voormalig suikerfabriek Sugar City in Halfweg zijn nieuwste Trendrapport Property. Uit het rapport en de presentaties op het event bleek dat vooral klimaatverandering een urgent thema is. De impact van klimaatverandering op de schadelast in het Property domein zal alleen maar groeien en het is hoog tijd voor actie.


Complexe uitdagingen
In het gelanceerde Trendrapport geeft CED zijn visie op de Property markt gebaseerd op uitgebreid data-onderzoek. Het rapport bevat schadestatistieken en trends, adresseert de relevante thema’s en gaat dieper in op klimaatbestendig verzekeren. Hieruit blijkt dat verzekeraars voor complexe uitdagingen staan rond klanttevredenheidseisen, duurzaam herstel en klimaatverandering. Extreem weer als gevolg van klimaatverandering zorgt voor steeds meer volatiliteit in de schadelast.
 
Volatiliteit is een gegeven
Nico Dekker, manager bij CED: “Eén flinke storm kan desastreus zijn voor het resultaat in dat jaar. Zoals bij de hevige Westerstorm in januari 2018: in dat jaar was stormschade goed voor een vijfde van de gehele schadelast in de Brandmarkt. Meer volatiliteit is geen verwachting, maar een gegeven. Dat vraagt om een creatieve aanpak, bijvoorbeeld in termen van preventie.” Volgens Sabrina Helmyr, programmamanager klimaatadaptatie bij Arcadis en spreker op het event, zitten we nu in de transitie naar meer samenwerking en meer uitwisseling van data en kennis. “Iedereen zal uit zijn eigen bubbel moeten komen. Overheden en bedrijven willen graag in gesprek met verzekeraars. Dat is een goede stap naar verdere verbinding en naar een klimaatbestendiger Nederland.”
 
Nieuwe ecosystemen
Naast klimaatbestendigheid zijn ook gemak, service, snelheid en klanttevredenheid belangrijke thema’s. Nico Dekker: “Herstel in natura is aan een absolute opmars bezig. Opvallend is ook dat samen optrekken steeds crucialer wordt. We gaan meer en meer toe naar ecosystemen waarin verzekeraars samenwerken met andere sectoren, zoals retail en herstelbedrijven. Hieruit zien we innovatieve diensten en gepersonaliseerde, relevante service voor de verzekerden ontstaan.”
 
Het Trendrapport Property is te downloaden op www.ced.nl/trendrapport.
Geplaatst op 26-06-2019


Share on: