Wisseling in de Raad van Bestuur bij Allianz SE

Helga Jung (57), lid van de Raad van Bestuur van Allianz SE, treedt per 31 december 2019 af. Renate Wagner (44), momenteel Chief Human Resources (HR) Officer bij Allianz SE, wordt per 1 januari 2020 benoemd tot haar opvolgster.

Foto: Renate Wagner


Helga Jung (57), lid van de Raad van Bestuur van Allianz SE, treedt per 31 december 2019 af. De Raad van Commissarissen heeft de wens van Helga Jung gerespecteerd om haar bestuursbenoeming niet te verlengen. Zij zal na 26 jaar bij Allianz vertrekken waarvan ze acht jaar lid geweest is van de Raad van Bestuur. Renate Wagner (44), momenteel Chief Human Resources (HR) Officer bij Allianz SE, wordt per 1 januari 2020 benoemd tot haar opvolgster, onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties. De standaard termijn voor eerste afspraken is drie jaar.

 

Michael Diekmann, voorzitter van de raad van toezicht van Allianz SE, zei: "Nu Helga Jung met pensioen gaat, verliezen we een zeer gerespecteerde collega die een blijvende stempel op de Allianz-groep heeft gedrukt. Helga was een drijvende kracht van Allianz's internationale expansie door middel van een reeks strategische overnames, die altijd zijn uitgevoerd met gezond verstand en geweldig teamwerk. Renate Wagner zorgt voor de continuïteit op directieniveau met een unieke combinatie van uitstekende financiële- en HR-managementvaardigheden, wat onze sterke interne successiepijplijn voor de raad van bestuur van Allianz SE onderstreept. "

 

Oliver Bäte, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Allianz SE, vervolgde: "Helga Jung zal worden gemist als een waardevolle persoon en met een hoge integriteit." Ondanks dat ik haar vertrek betreur ben ik blij dat we een sterk team van nieuwe leiders binnen Allianz hebben en ik verwelkom Renate Wagner voor het bestuur. Met Renate hebben we een ervaren en energieke bestuurder genomineerd die Allianz succesvol zal leiden. "

 

Helga Jung trad in 1993 in dienst bij Allianz bij de Finance en was van 2000 tot 2011 hoofd Group Mergers and Acquisitions (M & A). Helga werd in 2012 lid van de Raad van Bestuur en nam de verantwoordelijkheid voor M & A, Strategische Participaties, Juridische en Compliance en het verzekeringsbedrijf in Iberia en Latijns-Amerika. In maart 2018 heeft ze deze taken overgedragen om HR aan te nemen. Zij was de eerste vrouw die lid werd van de Raad van Bestuur van Allianz SE. Helga heeft in de afgelopen twee decennia een belangrijke bijdrage geleverd aan de internationalisering van de activiteiten van Allianz.

 

Renate Wagner trad in 2013 in dienst bij Allianz SE als hoofd van de Chief Financial Officer (CFO) en had de leiding over het kantoor van de Chief Executive Officer (CEO). Sinds 1 april 2019 is zij Chief Public Officer bij Allianz SE. Voor deze functie was zij Regionaal CEO voor de Leven en Gezondheid (L & H) activiteiten in de regio Azië-Pacific en van 2015 tor 2018 Regional CFO en hoofd van L & H. Voordat zij bij Allianz in dienst kwam, bekleedde zij verschillende functies in de verzekerings en financiële sector.

Geplaatst op 28-06-2019


Share on: