Cromax officiële sponsor van het Human Power Team van TU Delft en VU Amsterdam

In september komen Human Power Teams van over de hele wereld samen op de Battle Mountain in Nevada (USA) voor de World Human Powered Speed Challenge. De race wordt gezien als de Formule 1 van de fietswereld. Ook dit jaar is het team van de Technische Universiteit Delft en de Vrije Universiteit van Amsterdam weer aanwezig met hun VeloX. Het doel? Het verbreken van het wereldsnelheidsrecord voor vrouwen die momenteel op 121,8 km per uur ligt.


Tijdens de World Human Powered Speed Challenge wordt er geraced met een extreem aerodynamische ligfiets: de VeloX. Elk team doet een gooi naar het wereldsnelheidsrecord. De perfecte locatie voor deze race is Battle Mountain. Door zijn ligging op 1400m hoogte in de woestijn is er minder luchtweerstand. Waardoor topsnelheden kunnen worden gemeten over de laatste 200m van een 8km lange race. Al sinds 2010 streeft het Human Power Team van de TU Delft en VU Amsterdam ernaar om grenzen van menselijke en technische potentie te verleggen, waarbij een uitstekende afwerking van uiterst belang is. 
 
Samenwerking met Cromax
Begin dit jaar heeft het Human Power Team van de TU Delft en VU Amsterdam toenadering gezocht tot Cromax, en in hen een sponsor gevonden die hen de grootste kans zou geven het wereldrecord te kunnen verbreken. Het lakmerk heeft niet alleen een portfolio aan ervaring opgebouwd met de sponsoring en het spuiten van de solarwagen van het Agoria Solar Team van de Katholieke Universiteit Leuven, maar streeft ook naar duurzame en energiezuinige producten.  “De zeer innovatieve laksystemen van Cromax kunnen niet alleen schadeherstellers helpen productiever en duurzamer te werken, maar ook het Human Power Team van de TU Delft en VU Amsterdam. Hun doel om zo snel mogelijk te racen met een duurzaam geproduceerde ligfiets stimuleren wij dan ook graag,” vertelt Kevin Torfs, Brand Manager voor Cromax in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. 

De bijdrage van Cromax bestaat uit het voorbewerken en aflakken van de VeloX. Deze uit carbon vervaardigde ligfiets is door de technische experts van Cromax allereerst bewerkt met U190 Imron Fleet Line Industrie Carbon Fiber Sealer waarmee de kleine, poreuze gaten in de koolstofvezel worden opgevuld. Daarna werd de kap van de fiets glad afgewerkt met plamuur, in de grondverf – de LE2001 LE Primer Plus - gezet en werd hij na het uitharden glad opgeschuurd. Vervolgens is de kap afgewerkt met de NS2602 Non Sanding Primer Surfacer. Om de VeloX zijn kenmerkende witte kleur te geven is de kap gespoten met Imron Fleet Line Elite 3.5 VOC 2K PU Topcoat, Ral 9016 Verkehrsweiss. Na het drogen kon de belettering op de VeloX worden toegevoegd en de fiets worden afgelakt met de CC6500 High Performance VOC Clear. Een blanke lak die een uitstekend resultaat levert met een hoogglanzende afwerking. 

“Doordat onze producten ook bij lage objecttemperatuur drogen, geven we het Human Power Team van de TU Delft en VU Amsterdam een duurzaam verantwoorde en een innovatieve VeloX om mee aan de start van de race te staan. Wij wensen het team heel veel succes in september en hopen dat ze met zowel op het hoogste podium als met een nieuw wereldrecord thuiskomen", sluit Torfs af. 
 
Voor meer informatie over het Human Power Team van de TU Delft en VU Amsterdam bekijk www.hptdelft.nl
 
Bron: Cromax en Axalta
Geplaatst op 30-07-2019

< VorigeVolgende >


Share on: