David Knibbe per 1 oktober benoemd tot CEO van NN Group

David Knibbe wordt benoemd tot CEO van de onderneming. David Knibbe, momenteel CEO van NN Nederland, volgt hiermee Lard Friese op, die per 12 augustus is afgetreden als lid en voorzitter van de Raad van Bestuur en als CEO van NN Group.


Foto: David Knibbe
De benoeming van David Knibbe is onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank. Indien goedgekeurd, wordt de benoeming van kracht op 1 oktober 2019, na kennisgeving aan de algemene vergadering van NN Group op een buitengewone algemene vergadering (BAVA) op 26 september 2019.

David Cole, voorzitter van de Raad van Commissarissen van NN Group: “Lard trad in 2008 toe tot het bedrijf als CEO van Nationale-Nederlanden in Nederland en trad in 2011 toe tot de Management Board Insurance van ING met verantwoordelijkheid voor haar Europese en Aziatische verzekeringsactiviteiten. Lard werd in 2014 aangesteld als CEO van NN Group. In de loop der jaren heeft hij uitstekend werk verricht en het bedrijf geleid door de scheiding van ING Groep, het IPO-proces van NN Group en de acquisitie van Delta Lloyd en de aangekondigde acquisitie van VIVAT niet-leven.

Zijn gedrevenheid en focus op prestaties, gecombineerd met zijn toewijding om de langetermijnbelangen van het bedrijf te dienen, waren belangrijk om NN Group te vormen als de sterke internationale speler die het vandaag is. Ik wil Lard persoonlijk en namens de Raad van Commissarissen, de Raad van Bestuur en de medewerkers van NN Group bedanken voor zijn bijdrage aan de onderneming. We hebben een degelijk opvolgingsplanningsproces en met de voorgenomen benoeming van David Knibbe hebben we een uitstekende opvolger gevonden binnen het bedrijf. David heeft de juiste leiderschapsvaardigheden om de NN Group vooruit te helpen. David heeft in verschillende senior managementfuncties gewerkt en heeft een diepgaand inzicht in en ervaring met onze activiteiten, de sector en de markten waarin NN actief is. Hij leidde met succes de integratie van Delta Lloyd en is een dynamische, klantgerichte en waarden gestuurde bedrijfsleider, wiens visie en uitvoering track record zal bijdragen aan de toekomst van NN Group.”

 

Lard Friese: “Het was een voorrecht om NN Group te dienen, en ik ben trots op wat we samen hebben bereikt voor het bedrijf, collega's en klanten. Ik ben dankbaar voor alle steun die ik heb gekregen van de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur, van de bijna 15.000 collega's en van de stakeholders van het bedrijf. Ik feliciteer David met zijn voorgenomen aanstelling. Na vele jaren nauw met hem samen te hebben gewerkt, ben ik ervan overtuigd dat NN Group onder zijn leiding zal blijven bloeien en ik wens hem veel succes.”

 

David Knibbe heeft uitgebreide ervaring in financiële dienstverlening en heeft een bewezen staat van dienst in leidinggevende functies. David vervoegde de vermogensbeheeractiviteiten van ING Groep in 1997 en was later verantwoordelijk voor de activiteiten van ING International Insurance. Hij werd in 2014 benoemd tot lid van de directie van NN Group en CEO van NN Nederland. David heeft de afgelopen jaren een cruciale rol gespeeld bij de acquisitie van Delta Lloyd en de aangekondigde acquisitie van VIVAT Non-Life en leidde de integratie van de Delta Lloyd-activiteiten in NN.

 

David Knibbe: “Het is een eer om de kans te krijgen om de volgende CEO van NN Group te worden. NN is een sterk internationaal bedrijf, gedreven door getalenteerde mensen die gericht zijn op het bedienen van onze klanten en het creëren van waarde op de lange termijn voor onze stakeholders. Ik ben volledig toegewijd om samen met al onze collega's te bouwen aan de solide basis die is gelegd onder het leiderschap van Lard. We zullen de prestaties blijven verbeteren door uitstekende producten en diensten aan onze klanten aan te bieden, door de transformatie van ons bedrijfsmodel te versnellen en door kapitaal rationeel toe te wijzen. Ik wil Lard graag bedanken en hem succes wensen in de toekomst.”

 

De BAVA van NN Group wordt gehouden op 26 september 2019, op het hoofdkantoor in Den Haag. De vergaderdocumenten zijn beschikbaar op de website van NN Group (www.nn-group.com/egm). De agenda omvat een enkel agendapunt, de kennisgeving van de voorgenomen benoeming van David Knibbe als lid van de Raad van Bestuur van NN Group. Volgens de Nederlandse wet en de statuten van NN Group is het geen stempunt.

 

De Centrale Ondernemingsraad van NN Group zal om advies worden gevraagd over de voorgenomen benoeming van David Knibbe. Het opvolgingsproces voor de positie van CEO Nederland is gestart en verdere aankondigingen zullen te zijner tijd volgen.

 

Geplaatst op 12-08-2019

< Vorige


Share on: