Hoogte eigen risico bij veel Nederlanders onbekend

Het afsluiten van een autoverzekering heeft voor de meeste consumenten klaarblijkelijk niet de hoogste prioriteit. Uit onderzoek van brancheorganisatie FOCWA blijkt dat bijna de helft van de particuliere autobezitters in Nederland geen benul heeft van de hoogte van het eigen risico.

FOCWA-schadeherstelbedrijven ervaren het elke dag: consumenten hebben schade aan hun auto, gaan naar een schadeherstelbedrijf, maar zijn zich niet of onvoldoende bewust van de hoogte van het eigen risico. Dat dit geen uniek geval is blijkt uit een uitgebreid onderzoek van brancheorganisatie FOCWA, dat is uitgevoerd door marktonderzoeksbureau EM Onderzoek. Maar liefst 49% van de particuliere autobezitters weet niet hoe hoog het eigen risico bij (ruit)schade aan hun voertuig is, of weet zelfs amper van het bestaan van een eigen risico. Uit het onderzoek blijkt dat ook meer dan 55% van de jongeren geen flauw benul heeft van de hoogte van dit eigen risico.


Brancheorganisatie FOCWA vindt de resultaten van dit onderzoek zorgwekkend. Consumenten sluiten zelf hun autoverzekering af en kiezen daar dan ook de hoogte van hun eigen risico. Gezien de steeds complexer wordende voertuigen, met steeds meer rijhulpsystemen en sensoren, wordt het steeds belangrijker om autoschades te laten herstellen, want anders komt de verkeersveiligheid in gedrang. Het eigen risico mag daarbij volgens de brancheorganisatie niet de spelbreker zijn om deze schades niet dadelijk te laten herstellen. FOCWA roept consumenten dan ook op om bij het afsluiten van een autoverzekering de inhoud van de polis goed door te nemen.
Geplaatst op 29-08-2019

< VorigeVolgende >


Share on: