Nettoresultaat van NN in tweede kwartaal gestegen naar 606 miljoen euro

Vandaag presenteerde de NN Group de halfjaarcijfers van 2019. Ondanks de daling van het bedrijfsresultaat naar 445 miljoen (508 miljoen in 2018), is het nettoresultaat gestegen naar 606 miljoen euro een stijging van 30,7% ten opzichte van 2018.


Delfin Rueda, CFO van NN Group:

“We zien voortdurende verbetering in de prestaties van het Nederlands niet-leven, met een gecombineerde ratio van 95,8%. Insurance Europe en Japan Life boekten ook hogere resultaten. Omgekeerd waren private equity dividenden bij Netherlands Life lager dan een jaar geleden en ontving het herverzekeringsbedrijf hogere claims. We blijven ons richten op het verbeteren van de efficiëntie van de organisatie, met tot op heden een totale kostenreducties van de units die binnen de reikwijdte van de integratie vallen De waarde van nieuwe contracten steeg in de eerste zes maanden van dit jaar met 15%, voornamelijk als gevolg van een verbeterde bedrijfsmix en hogere levens- en pensioenverkopen in Europa, evenals een hogere omzet in Japan in het eerste kwartaal van het jaar.
 
Onze kapitaalpositie blijft sterk met een contante kapitaalpositie van 2.220 miljoen euro aan het einde van het tweede kwartaal en een Solvency II-ratio van 210%, na aftrek van het vandaag aangekondigde interim-dividend van 0,76 euro per gewoon aandeel dat in september moet worden betaald.
 
De aankondiging in juni om VIVAT Niet-leven over te nemen, is een volgende stap in de versterking van de niet-leven activiteiten in Nederland, omdat schaalgrootte essentieel is om aantrekkelijke en duurzame klantproposities te bieden in deze competitieve markt op de lange termijn.
 
Als onderdeel van onze inspanningen om de Overeenkomst van Parijs over klimaatverandering te ondersteunen, hebben we een steenkoolbeleid geïmplementeerd. Door investeringsbeperkingen op te leggen aan thermische kolenmijnbedrijven en onze dialoog met elektriciteitsproductiebedrijven te intensiveren, willen we de overgang naar een koolstofarme economie versnellen.
 
Eerder deze week hebben we de voorgenomen benoeming aangekondigd van David Knibbe als CEO van NN Group, als opvolger voor Lard Friese die zijn functie heeft neergelegd, met ingang van 12 augustus 2019. We zijn ervan overtuigd dat David, momenteel CEO van onze Nederlandse bedrijven, de juiste persoon om NN Group te leiden tijdens de volgende fase van zijn reis. Naar aanleiding van deze verandering in het leiderschap hebben we besloten om de update van de kapitaalmarkten opnieuw te plannen tot medio 2020.
 
Vorige maand vierden we ons vijfde jubileum als een stand-alone bedrijf. Samen met onze 15.000 medewerkers hebben we NN Group vanaf de beursgang in juli 2014 begeleid naar het bedrijf dat het nu is. NN is goed gepositioneerd voor de toekomst en zet zich volledig in om onze klanten te helpen hun financiële toekomst veilig te stellen. ' 06 miljoen euro in vergelijking met de administratieve kostenbasis voor het volledige jaar 2016. 
 
We streven ernaar de kostenbasis tegen het einde van 2020 met 400 miljoen euro te verminderen, maar we verwachten niet dat de kostenreducties in de toekomst lineair zullen zijn, omdat sommige eenheden kosten maken om hun groei te ondersteunen en de nodige investeringen te doen. De waarde van nieuwe contracten steeg in de eerste zes maanden van dit jaar met 15%, voornamelijk als gevolg van een verbeterde bedrijfsmix en hogere levens- en pensioenverkopen in Europa, evenals een hogere omzet in Japan in het eerste kwartaal van het jaar. Onze kapitaalpositie blijft sterk met een contante kapitaalpositie van 2.220 miljoen euro aan het einde van het tweede kwartaal en een Solvency II-ratio van 210%, na aftrek van het vandaag aangekondigde interim-dividend van € 0,76 per gewoon aandeel dat in september moet worden betaald. De aankondiging in juni om VIVAT Niet-leven over te nemen, is een volgende stap in de versterking van de Niet-levenactiviteiten in Nederland, omdat schaalgrootte essentieel is om aantrekkelijke en duurzame klantproposities te bieden in deze competitieve markt op de lange termijn.
 
De waarde van nieuwe contracten steeg in de eerste zes maanden van dit jaar met 15%, voornamelijk als gevolg van een verbeterde bedrijfsmix en hogere levens- en pensioenverkopen in Europa, evenals een hogere omzet in Japan in het eerste kwartaal van het jaar.
 
Onze kapitaalpositie blijft sterk met een contante kapitaalpositie van EUR 2.220 miljoen aan het einde van het tweede kwartaal en een Solvency II-ratio van 210%, na aftrek van het vandaag aangekondigde interim-dividend van EUR 0,76 per gewoon aandeel, dat in september moet worden betaald.
 
De aankondiging in juni om VIVAT Niet-leven over te nemen, is een volgende stap in de versterking van de Niet-levenactiviteiten in Nederland, omdat schaalgrootte essentieel is om aantrekkelijke en duurzame klantproposities te bieden in deze competitieve markt op de lange termijn.
 
Als onderdeel van onze inspanningen om de Overeenkomst van Parijs over klimaatverandering te ondersteunen, hebben we een steenkoolbeleid geïmplementeerd. Door investeringsbeperkingen op te leggen aan thermische kolenmijnbedrijven en onze dialoog met elektriciteitsproductiebedrijven te intensiveren, willen we de overgang naar een koolstofarme economie versnellen.
 
Eerder deze week hebben we de voorgenomen benoeming aangekondigd van David Knibbe als CEO van NN Group, als opvolger voor Lard Friese die zijn functie met ingang van 12 augustus 2019 heeft neergelegd. We zijn ervan overtuigd dat David, momenteel CEO van onze Nederlandse bedrijven, de juiste persoon om NN Group te leiden tijdens de volgende fase van zijn reis. Naar aanleiding van deze verandering in het leiderschap hebben we besloten om de update van de kapitaalmarkten opnieuw te plannen tot medio 2020.
 
Vorige maand vierden we ons vijfde jubileum als een stand-alone bedrijf. Samen met onze 15.000 medewerkers hebben we NN Group vanaf de beursgang in juli 2014 begeleid naar het bedrijf dat het nu is. NN is goed gepositioneerd voor de toekomst en zet zich volledig in om onze klanten te helpen hun financiële toekomst veilig te stellen.”
 
Geplaatst op 15-08-2019

< VorigeVolgende >


Share on: