Ook bij Amazon brand door zonnepanelen van SolarCity, een divisie van Tesla

Amazon, een e-commerce gigant, heeft SolarCity - een divisie van Tesla - beschuldigd nadat er zonnepanelen waren geïnstalleerd, die in vlammen zijn opgegaan. Er loopt al eenzelfde beschuldiging door de Amerikaanse retailer Walmart. Beide bedrijven zijn momenteel in overleg om tot een gezamenlijke oplossing te komen.

Het incident bij Amazon gebeurde in juni 2018, maar de e-commerce gigant komt nu pas met deze informatie naar buiten. Volgens Bloomberg heeft Amazon laten weten stappen te ondernemen ter bescherming van de magazijnen en beloofd geen Tesla-systemen meer te installeren. 


Walmart heeft onlangs een zaak aangespannen tegen Tesla, nadat zonnepaneelinstallaties in zeven winkels van de retailgigant in brand zijn gevlogen. Het retailbedrijf beschuldigde het bedrijf van slechte veiligheidspraktijken, zoals het niet goed aarden van elektrische systemen en het sturen van inspecteurs die 'geen basisopleiding hadden gehad en geen kennis over zonne-energie hadden'.


Nu is door Amazon, een e-commerce gigant, op dezelfde wijze een zaak aangespannen, omdat ook hier zonnepanelen zijn geïnstalleerd door de SolarCity-divisie van Tesla, die in vlammen zijn opgegaan. Volgens Bloomberg vlogen Tesla's zonnepanelen in brand op het dak van een van Amazon's magazijnen in Redlands, Californië.

Nadat het nieuws naar buiten was gekomen dat zowel Walmart als Amazon Tesla heeft aangeklaagd, legden de beide bedrijven een verklaring af dat ze in overleg zijn om het probleem gezamenlijk op te lossen. Het Amazon-magazijnincident lijkt een klein incident te zijn; het heeft slechts een klein aantal Tesla zonne-installaties Toch is het binnenkrijgen van een claim door een dergelijk bedrijf niet goed.


Amazon laat weten dat alle elf Amazondaken met zonne-energie van Tesla preventief worden gemonitord en onderhouden. Vorig jaar betrof het een geïsoleerde gebeurtenis, die plaatsvond in een omvormer op een van de Amazon-magazijnen. Tesla werkte samen met Amazon om het probleem te verhelpen. Er zijn ook inspecties uitgevoerd op de andere locaties, wat de integriteit van de systemen bevestigde. Zoals bij alle commerciële zonne-installaties, worden de systemen preventief gecontroleerd om te zorgen dat ze veilig en betrouwbaar werken. 
Geplaatst op 27-08-2019
Share on: