Verbond van Verzekeraars geeft tips veilig gebruik lithium-ionbatterijen

Het Verbond van Verzekeraars heeft samen met verschillende partijen tien tips opgesteld over hoe lithium-ionbatterijen veilig kunnen worden gebruikt. De batterijen worden steeds vaker in apparaten gebruikt, waardoor de kans dat het fout gaat ook toeneemt.

Lithium-ionbatterijen vormen de energiebron in veel verschillende elektrische apparaten in de industrie, huishoudens en op de weg. De batterijen zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij. Bovendien maakt het klimaatakkoord alternatieve energie noodzakelijk en batterijen zijn van grote waarde voor de opslag van energie. Alleen al daarom wordt een verdere toename van buurtbatterijen, e-containers en e-voertuigen verwacht.

 

Toch brengt de innovatie ook risico’s met zich mee, vooral als de batterijen verkeerd worden gebruikt. Het is dan ook belangrijk dat de gebruiker de risico’s kent en zorgvuldig met de batterijen omgaat. Omdat de lithium-ionbatterijen nog relatief nieuw zijn, hebben de meeste gebruikers nog weinig kennis van en ervaring met het gebruik ervan. Het Verbond hoopt dat de tips een bijdrage leveren aan zorgvuldig gebruik van de batterijen, zodat de risico’s zoveel mogelijk beperkt blijven.

 
Lees hier de 10 tips voor veilig gebruik van lithium-ionbatterijen 
Geplaatst op 30-08-2019


Share on: