Yves Betz nieuw lid raad van bestuur HDI Global SE

HDI Global SE, de industriële verzekeraar van de HDI Group, zet de generatiewijziging in de directie voort. De raad van commissarissen benoemt Yves Betz met ingang van 1 december 2019 tot nieuw lid van de raad van bestuur. De 48-jarige Yves volgt hiermee de heer Stefan Sigulla op.

Yves Betz neemt de verantwoordelijkheid over voor de activiteiten van HDI Global SE in Europa, Noord- en Zuid-Amerika. Hij komt van Zurich Insurance Company, waar hij lid was van de Duitse directie en verantwoordelijk voor de Duitse commerciële verzekeringsactiviteiten. Zijn eerdere functies bij Zürich waren onder meer hoofd van commerciële verzekeringen Mexico, Chief Operating Officer voor industriële klantenactiviteiten in Asia Pacific en hoofd van Captive Related Business in Spanje. Hij heeft bedrijfskunde gestudeerd aan de Universiteit van St. Gallen en een MBA van de Booth School of Business, Universiteit van Chicago.

 

Dr. Edgar Puls, voorzitter van de raad van bestuur van HDI Global SE, reageerde als volgt op de wijziging in de raad van bestuur: “We kijken uit naar de samenwerking met Yves Betz. Hij is een zeer ervaren manager met een internationaal profiel en hij zal onze raad van bestuur verrijken vanwege zijn internationale expertise en zijn brede ervaring in commerciële verzekeringen. ”Tegelijkertijd dankte de raad van commissarissen Dr. Sigulla voor de vele jaren van succesvolle werkzaamheden in de Raad van Bestuur van HDI Global SE, voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van het bedrijf en de Groep, en wenste hem het beste voor de toekomst.

 

Dr. Stefan Sigulla (62) is sinds 2011 lid van de raad van bestuur van HDI Global SE. Dr. Op 31 augustus verlaat Dr. Sigulla het bedrijf.

 

Met de benoeming van Yves Betz begint vanaf 1 december een nieuwe constellatie voor individuele afdelingen van de raad van bestuur. Jens Wohlthat neemt de verantwoordelijkheid voor de Aansprakelijkheidslijn; vóór zijn benoeming in de raad van bestuur had hij al de functie van divisiemanager voor de aansprakelijkheidslijn bekleed. Daarnaast blijft hij internationale activiteiten leiden in de regio's Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Rusland.

 

Geplaatst op 22-08-2019


Share on: