Belfor wil verder doorgroeien

Op donderdagmiddag 19 september organiseerde Belfor voor haar relaties bij de Schone Lei in Rotterdam een informele nazomerborrel. Belfor heeft de afgelopen periode een aantal verrassende keuzes gemaakt. Waaronder een drietal nieuwe medewerkers.

Patrick Neeleman, manager marketing & sales bij BELFOR, heette de gasten welkom en introduceerde de drie medewerkers.

Vincent Talle, werkt inmiddels alweer een jaar bij Belfor als deputy managing director.
Natasja den Otter is aangetrokken voor de sales binnen het segment woningcorporaties, VvE’s en tussenpersonen.
Arnoud Klaren komt oorspronkelijk uit de scheepsvaart en houdt zich bij Belfor voornamelijk bezig met de  Maintenance markt namens BELFOR Technology.
 
Aansluitend vertelde Neeleman dat het thema Superhelden in de uitnodiging bewust is gekozen, omdat voor alle disciplines binnen de branche geldt dat iedereen enorm zijn/haar best doet om iedere dag opnieuw mensen te helpen. Er wordt een geweldige job neergezet en men staat 24/7 klaar. Net als bij de superhelden mag daar best wat meer waardering en erkenning voor zijn. Hierna gaf Patrick het woord aan Leo Mulder,  managing director bij Belfor.
 
 
@strongerthanbefore
Belfor is het afgelopen jaar druk geweest met de voorbereidingen op de toekomst. Enerzijds zijn de bedrijfspanden aangepakt, Rotterdam is verhuisd, Heerlen is twee keer zo groot geworden en vorige week is Weesp verhuisd naar een pand wat zelfs tweeënhalf keer zo groot is geworden.  Op de locatie in Weesp is een technische vestiging en men is momenteel bezig om op locatie Weesp een opleidingscentrum te bouwen. 

Anderzijds is de afdeling sales uitgebreid, eigenlijk is het meer accountmanagement volgens Mulder. Belfor vindt het belangrijk om goed te luisteren en te horen wat relaties vinden om daarvan te kunnen leren. Het sales proces is door het aantrekken van de nieuwe mensen inmiddels afgerond.
De volgende fase is dat Vincent Tallin, nu adjunct directeur, in de toekomst de functie van managing director gaat overnemen van Leo Mulder.
 
In Nederland heeft Belfor inmiddels alles vrij goed op de rit en Mulder zelf is steeds meer internationaal actief want ook internationaal doet Belfor het zeker niet verkeerd. 

Wereldwijd is Belfor alleen actief op het gebied van calamiteiten. Dit jaar is de verwachting dat de omzet van twee miljard wordt overschreden. Wereldwijd heeft Belfor 15.000 mensen in dienst.

Ook internationaal is inmiddels gekeken hoe bestendig het bedrijf is voor de toekomst. Een belangrijk besluit dit jaar was om Belfor te verkopen aan een Amerikaanse investeringsmaatschappij. American Security is een investeringsmaatschappij die voor tenminste 12 jaar eigenaar blijft van Belfor. 
 
Het grote voordeel van deze verkoop is, dat er met onmiddellijke ingang de mogelijkheid bestaat de capaciteit verder te vergroten en overnames te realiseren. Belfor koopt regelmatig bedrijven, tot nu toe voornamelijk in het buitenland. Door de verkoop van Belfor zijn er nu wereldwijd meer mogelijkheden tot extreem grote overnames. Dat is ook nodig omdat het werven van personeel op dit moment zo ontzettend moeilijk is, zodat de beste manier om door te groeien is om bedrijven te kopen, niet zozeer voor het bedrijf zelf maar voor de mensen die er werkzaam zijn. De grootste overnames zullen naar verwachting zijn in Zweden, Finland, Australië, Zuid Afrika, Thailand, China en Japan. 
 
Ook in Nederland is men zich aan het oriënteren op overnames. Dit jaar was tot nu toe een moeizaam jaar binnen de bedrijfstak en hierdoor zijn nogal wat bedrijven in de problemen gekomen. Dit biedt kansen en mogelijkheden tot overnames, de komende tijd zal hiernaar worden gekeken en zijn er veranderingen te verwachten. 
 


 
Foto: Huijskes fotografie
Geplaatst op 20-09-2019

Volgende >


Share on: