Bijeenkomst FOCWA en MBO Raad over toekomst carrosserieopleidingen

Op 12 november 2019 zal een bijeenkomst plaatsvinden waar onderwijsinstellingen die carrosserieopleidingen op MBO-niveau aanbieden in gesprek gaan met het bedrijfsleven onder andere over de toekomst van de carrosserieopleidingen.

De bijeenkomst is het vervolg van een eerdere ontmoeting op 12 oktober 2018. Tijdens die bijeenkomst werd duidelijk dat er veel waarde wordt gehecht aan een landelijke spreiding van het opleidingsaanbod samen met een goede (regionale) samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs. Een goede samenwerking is onontbeerlijk voor goed en actueel onderwijs voor leerlingen, voldoende instroom en behoud van personeel.

Hoewel er al een flink aantal initiatieven zijn genomen is het belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven, ‘goede praktijken’ met elkaar te delen en de toekomst van de carrosserieopleidingen verder uit te diepen.

Ondernemers en andere betrokken partijen uit de carrosseriebranche zullen begin september 2019 een uitnodiging krijgen samen met het definitieve programma.

 

Geplaatst op 05-09-2019

< VorigeVolgende >


Share on: